Τα 5 tips κατά του φριζαρίσματος

Τα 5 tips κατά του φριζαρίσματος

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σγουρά μαλλιά μπορεί να είναι εντυπωσιακά και αξιοζήλευτα για πολλές γυναίκες, αποτελούν όμως το πιο απαιτητικό είδος κώμης. Αν κι εσύ διαθέτεις τέτοια, τότε υποφέρεις συχνά από τη μάστιγα του φριζαρίσματος. Το φριζάρισμα προκαλείται συνήθως από παράγοντες όπως η ζέστη, η έλλειψη ενυδάτωσης κι η καταστροφή της τρίχας από χημικές ουσίες και υπερβολικό styling. Μην απογοητεύεσαι όμως, καθώς το φριζάρισμα είναι δυνατό να περιοριστεί αρκετά, αν ακολουθήσεις λίγα μόλις βήματα-κλειδί στην καθημερινότητά σου.

Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου:

Επένδυσε σε ένα conditioner-βάλσαμο που θα εφαρμόζεις στα μαλλιά σου μετά το σαμπουάν, ώστε να τους προσφέρεις την ενυδάτωση που αυτά χρειάζονται και επιθυμούν ώστε να είναι υγιή. Προσπάθησε αντί να το ξεβγάζεις αμέσως να το αφήνεις για 5-10 λεπτά στο κεφάλι σου, σα να ήταν μάσκα, για να απορροφούνται όλα τα ευεργετικά συστατικά από τις τρίχες. Σε λίγες μόλις ημέρες θα παρατηρήσεις διαφορά και τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν!

Μην κακομεταχειρίζεσαι τα μαλλιά σου:

Αν χτενίζεις τα μαλλιά σου με… μίσος, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις λιγότερο «βίαιες» κινήσεις μιας και το υπερβολικό τράβηγμα, το χτένισμα με κακοφτιαγμένα εργαλεία και η βιασύνη είναι οι νούμερο 1 λόγοι που καταστρέφεις την τρίχα σου και φριζάρει. Προσπάθησε να αποφεύγεις το χτένισμα όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα και επένδυσε σε μια ξύλινη βούρτσα ή χτένα την οποία θα χρησιμοποιείς πάντα με απαλές κινήσεις.

Βάλε στη ρουτίνα σου τα hair serums:

Όταν αφήνεις το σπίτι με ιδιαίτερα ξηρό μαλλί, τότε αυτό απορροφά την υγρασία από την ατμόσφαιρα για να ενυδατωθεί, με αποτέλεσμα να φριζάρει. Για να αποφύγεις αυτό το αποτέλεσμα πρόσθεσε ένα ειδικό προϊόν στο νεσεσέρ σου, όπως ένα σέρουμ ή ένα έλαιο μαλλιών, που όχι μόνο δεν βαραίνουν, αλλά φροντίζουν και εμποδίζουν την υγρασία από το να καταστρέψει το χτένισμά σου. Στο εμπόριο θα βρεις δεκάδες διαφορετικές συνθέσεις για να διαλέξεις ποια από αυτές ταιριάζει καλύτερα στο είδος των μαλλιών σου και στις ανάγκες του.

Προστάτεψε τον εαυτό σου:

Αν δεν υπάρχει χρόνος ώστε να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πριν να βγεις έξω, φρόντισε να ψεκάσεις ένα προστατευτικό σπρέι πριν εξέρθεις από το σπίτι ώστε να τα προετοιμάσεις για την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Η αλλαγή από δροσερό σε ζεστό ευθύνεται για το φριζάρισμα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και όταν χρησιμοποιείς συσκευές για χτενίσματα, όπως το ψαλίδι και το σίδερο μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησε ένα προϊόν ειδικό για τη διάρκεια του styling.

Άλλαξε συνήθειες:

Προσπάθησε να καταλάβεις τι ευθύνεται για το φριζάρισμα του μαλλιού σου παρατηρώντας τις κινήσεις που κάνεις και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να το φορμάρεις πριν βγεις. Για παράδειγμα, μια άγρια πετσέτα μπορεί να προκαλεί μεγάλη ζημιά στις μπούκλες σου, ενώ ένα απαρχαιωμένο σεσουάρ χωρίς ionic mode σίγουρα εντείνει το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση βρες τι φταίει για την κατάσταση των μαλλιών σου και απόβαλέ το από την καθημερινότητά σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή