ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πάνω απο 100 τραυματίες απο έκρηξη σε φυλακή της Φλόριντα

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πάνω απο 100 τραυματίες απο έκρηξη σε φυλακή της Φλόριντα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 100 με 150 κρατούμενοι και δεσμοφύλακες τραυματίστηκαν σε μια κατά τα φαινόμενα έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε στις φυλακές της κομητείας Εσκάμπια στη βορειοδυτική Φλόριντα.

Η έκρηξη ισοπέδωσε μέρος των τετραώροφων κεντρικών εγκαταστάσεων της φυλακής, στην οποία κρατούνται 600 τρόφιμοι, περίπου στις 23:00 τοπική ώρα της Τετάρτης (06.00 ώρα Ελλάδος σήμερα), δήλωσε η εκπρόσωπος της κομητείας Κάθλιν Κάστρο. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή δραπέτευση κρατουμένων.

"Υπήρξε μερική κατάρρευση του κτιρίου", δήλωσε η Κάστρο λέγοντας ότι πρόκειται για "κατά τα φαινόμενα έκρηξη φυσικού αερίου".

"Έχουμε ανθρώπους που είπαν ότι άκουσαν μια έκρηξη και ότι μύρισαν φυσικό αέριο. Δεν υπήρχε φωτιά", δήλωσε η Κάστρο τονίζοντας ότι η έκρηξη μπορεί να έχει σχέση με τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν το νότο των ΗΠΑ και ότι "στις εγκαταστάσεις υπήρξαν εκτεταμένες πλημμύρες μετά τις χθεσινές βροχοπτώσεις".

Στις φυλακές αυτές κρατούνται 400 άνδρες και 200 γυναίκες. Τραυματισμένοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και όσοι δεν τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα κράτησης στην κομητεία Εσκάμπια και στη γειτονική κομητεία Σάντα Ρόζα, δήλωσε η Κάστρο.

Η εκπρόσωπος περιέγραψε σκηνές, με τους αξιωματικούς να προσπαθούν να μεταφέρουν τους ανθρώπους έξω από το κτίριο, να παρέχουν ιατρική περίθαλψη και να εργάζονται έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι τρόφιμοι κρατούνταν ή οδηγούνταν σε άλλες φυλακές. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή