Ευ. Βενιζέλος: Κρίσιμη η «Ελιά» για τη σταθερότητα

Ευ. Βενιζέλος: Κρίσιμη η «Ελιά» για τη σταθερότητα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση στήριξης του ΠΑΣΟΚ και της «Ελιάς», προς τους ψηφοφόρους οι οποίοι επιθυμούν την κυβερνητική σταθερότητα και τη συνέχιση της τρέχουσας στρατηγικής, απηύθυνε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονόησε (thetoc.gr) ότι με το ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά ποσοστά θα είναι δύσκολη η συνέχιση της κυβερνητικής συγκατοίκησης. Επίσης, συνέδεσε την κυβερνητική σταθερότητα και με πιθανές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Επ’ αυτού, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι λειτουργεί από «ιστορική υποχρέωση». Δήλωσε δε πως όσοι επιθυμούν να μη σημειώσει θετική επίδοση η «Ελιά» και να αμφισβητηθεί ο ίδιος διέπονται από έναν «απίθανο συνδυασμό αμετροέπειας, κυνισμού και ανοησίας», καθώς αυτό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές με την παράταξη «ασύντακτη».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα ότι αν στις ευρωεκλογές «παραχθεί μια αμφιβολία για το αν πατάμε γερά», η κυβέρνηση θα κλυδωνισθεί, ενώ τόνισε ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν «παιδική εκδρομή». Αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «αν δεν διατηρηθούν οι εσωτερικές αντοχές και το πρόσημο το συγκεκριμένο της κυβέρνησης, τότε υπάρχει πρόβλημα στρατηγικής». Επ’ αυτού επισήμανε μάλιστα ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι ψηφίζοντας Ν.Δ. και κανιβαλίζοντας το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν την εθνική στρατηγική, κάνουν λάθος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, εκ νέου, σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι η Κουμουνδούρου θα έχει πρόβλημα την επόμενη ημέρα των εκλογών. Περιέγραψε, εν ολίγοις, το κόμμα της Αριστεράς ως ανεπαρκές να χειριστεί απλά ζητήματα, αναδεικνύοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διαχείριση του ευρωψηφοδελτίου. Απευθυνόμενος σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν θα οδηγήσει την κατάσταση «στα προ του 2010».

Ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε και τη δυνατότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στην παρούσα φάση. Μίλησε, ενδεικτικά, για «παλιά εργαλεία που ερμηνεύουν μια νέα κοινωνία» και τόνισε την «άρνηση του κόσμου να απαντήσει και να μετάσχει, όχι να εκφραστεί». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όλους τους βουλευτές και τους πολίτες να πετύχει η κυβέρνηση αυτή». Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Βενιζέλος έκρινε ότι «κακώς διαφοροποιήθηκε από την Κ.Ο.» κατά την ψήφιση της διάταξης περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε το δημόσιο χρέος ως βιώσιμο. Και εκτίμησε πως, δεδομένου ότι η χώρα εξέρχεται σταδιακά στις αγορές, θα ήταν δυνατόν να δανειστεί όσα χρήματα χρωστάει στο ΔΝΤ, να το ξεπληρώσει και -κατ’ αυτό τον τρόπο- να παύσει να βρίσκεται υπό την επίβλεψη της τρόικας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή