Οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες

Οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τo success story του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και τη φετινή σεζόν.

Η Ελλάδα τους πρώτους μήνες του έτους καταγράφει πολύ υψηλότερες ποσοστιαίες αυξήσεις τόσο στις αφίξεις όσο και στις ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σχέση με τους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς. Ειδικότερα, οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στον ελληνικό προορισμό για το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασαν αύξηση κατά 11,8%, φθάνοντας σε 980.432 από 876.704 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει και η εγχώρια αεροπορική κίνηση. Για το τρίμηνο οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 1,7%, φθάνοντας σε 945.715. Τον Μάρτιο οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό παρουσίασαν αύξηση κατά 4,7%, φθάνοντας σε 378.210 και οι αφίξεις εσωτερικού κατά 2%, φθάνοντας σε 343.153. Oι ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 17,3%, φθάνοντας σε 294,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 7,8%, φθάνοντας σε 163.436, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 44,7% και από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 14,5%, ενώ από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 8,5%. Ο αριθμός των αφίξεων τον Μάρτιο έφθασε σε 77.533, παρουσιάζοντας πτώση κατά 16,3%. Τα τουριστικά έσοδα της χώρας για τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013, φθάνοντας σε 30,9 εκατ. ευρώ.

Ισπανία

Ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ισπανία για το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 7,2%, αγγίζοντας τα 10,1 εκατ., σύμφωνα με το ισπανικό ινστιτούτο στατιστικών δεδομένων για τον τουρισμό ΙΕΤ. Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 4,7%, από τη Γερμανία κατά 6,2% και από τη Ρωσία κατά 6,5%. Τον Μάρτιο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 0,7%, ξεπερνώντας τα 3,9 εκατ. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το τρίμηνο ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,1%.

Τουρκία

Στην Τουρκία οι αφίξεις ξένων τουριστών για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3,2%, ξεπερνώντας τα 4,3 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας. Οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 17%, από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 2,9%, ενώ από την Ελλάδα και τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 19,5% και 6,4% αντίστοιχα. Τον Μάρτιο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 0,6%, φθάνοντας σε 1,85 εκατ. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από ξένους τουρίστες για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 11,1%, ξεπερνώντας τα 2,6 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή