Αντ. Σαμαράς: «Πολύ φευγάτος ο κ. Αλ. Τσίπρας»

Αντ. Σαμαράς: «Πολύ φευγάτος ο κ. Αλ. Τσίπρας»

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα με σαφή στόχο να οριοθετήσει τα δύο στρατόπεδα της επικείμενης μάχης για τις ευρωεκλογές εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός, στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη. «Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μας δώσει το δικαίωμα να βγούμε από την κρίση για τα καλά» επισήμανε ο κ. Αντ. Σαμαράς (ΑΝΤ1), σημειώνοντας ότι ένα ισχυρό εκλογικό μήνυμα θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε νέα φάση αβεβαιότητας.

Με αιχμηρό λόγο, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να αμφισβητήσει όχι μόνον την πολιτική ικανότητα του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την αλήθεια των ισχυρισμών του. «Πολύ φευγάτο τον βλέπω, να φύγει η κυβέρνηση, να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, να φύγει από το ΝΑΤΟ» σημείωσε για τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας «εγώ λέω επιστρέφω και προχωράω μπροστά… επιστρέψαμε στο ευρώ, στο διεθνές προσκήνιο, σε μία αίσθηση ασφάλειας που έχει πλέον ο ελληνικός λαός, σε μία νέα αισιοδοξία και κυρίως στην αξιοπρέπεια, καθώς δώσαμε να καταλάβει όλος ο πλανήτης ότι ο Ελληνας μπορεί να στηριχθεί στα πόδια του μόνος του».

Ο κ. Σαμαράς προεξόφλησε ότι οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι προβληματικές και εκτίμησε ότι «αν η στόχευση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η αστάθεια της χώρας δεν του βγει… η αστάθεια θα μετακομίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα». Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε λάβρος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας όχι μόνον την απουσία του από τα debate των διεκδικητών της προεδρίας της Κομισιόν, αλλά και σχολιάζοντας σκωπτικά διάφορα στρατηγήματα της Κουμουνδούρου, όπως η επιλογή του κ. Μ. Γλέζου για το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η επόμενη ημέρα

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε υπέρμαχος της εθνικής ενότητας και επιδίωξε να συγκροτήσει το αφήγημα για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, αφήγημα που δεν περιλαμβάνει μόνον την οικονομία, αλλά και τις παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι προέβαλε τρία ζητούμενα για την επομένη των εκλογών: πρώτον, να κλείσει η συζήτηση περί παραμονής στην Ευρωζώνη την οποία τροφοδοτεί ο κ. Τσίπρας, δεύτερον, να υπάρξει συμφωνία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τρίτον, να υπάρξει ευρεία πολιτική συμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος (σ.σ. τις προτάσεις για την οποία παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μουσικής). Μάλιστα, τα ανέδειξε ως κρίσιμα ζητήματα και για τη μετεξέλιξη της Ν.Δ. σε έναν ευρύτερο πολιτικό φορέα έκφρασης του φιλευρωπαϊκού τόξου. «Το αίτημα της σταθερότητας το συμμερίζεται ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, πέραν της Ν.Δ. να το έχουμε κατά νου, για τις εξελίξεις μετά τις εκλογές» επισήμανε ο κ. Σαμαράς, στέλνοντας και μήνυμα στους αμφισβητίες της κυβερνητικής σταθερότητας εντός συμπολίτευσης, αλλά και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει, προ εβδομάδων, η «Κ» για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ανασύστασης του πολιτικού σκηνικού.

Ως προς το ζήτημα, τέλος, της Χ.Α. -και ενώ εκκρεμεί η τελική γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές- ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «δεν πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου», δικαιώνοντας και όσα είχε πει προ ημερών ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Παπαμιμικός. Για την περίπτωση Μπαλτάκου, αρκέστηκε να σημειώσει πως εξαιτίας των όσων έπραξε «δεν είναι πια κυβερνητικό στέλεχος» και χαρακτήρισε ως παράδοξο να κατηγορείται ότι χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων της Χ.Α. όταν, επί των ημερών του, η ηγεσία της Οργάνωσης βρέθηκε στη φυλακή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή