Οι «πόλεις από τα κάτω» του Αχιλλέα Χεκίμογλου

Οι «πόλεις από τα κάτω» του Αχιλλέα Χεκίμογλου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αχιλλέας Χεκίμογλου ταξιδεύει πολύ. Δεν είναι μόνο το ρεπορτάζ με το οποίο ασχολείται (καλύπτει για την εφημερίδα «Το Βήμα» το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και τον χώρο των τηλεπικοινωνιών), αλλά και η μεγάλη, αστείρευτη αγάπη του για τα ταξίδια. Με κάθε ευκαιρία βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο για έναν μακρινό ή κοντινό προορισμό, σε αναζήτηση νέων εικόνων και εμπειριών, ή του επόμενου προσωπικού του στοιχήματος. Με την έννοια αυτή, ο Αχιλλέας Χεκίμογλου είναι εκτός από ένας αγαπητός συνάδελφος, ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος.

Στον πολυχώρο Ρομάντσο

Ετσι λοιπόν η πρώτη του έκθεση φωτογραφίας (που εγκαινιάζεται μεθαύριο στον πολυχώρο Ρομάντσο) δεν έρχεται παρά ως… φυσική εξέλιξη. Η έκθεση ονομάζεται «Ground Level Cities – Πόλεις από τα κάτω» και η ιδιαιτερότητά της είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει ο τίτλος της: περιλαμβάνει φωτογραφίες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μητροπόλεις του κόσμου, οι οποίες έχουν «τραβηχτεί» από το επίπεδο του εδάφους, σε άσχετες μεταξύ τους χρονικές περιόδους και τοποθεσίες. Ο ίδιος περιγράφει το υλικό που θα παρουσιαστεί ως «φωτογραφικό πείραμα». Απόδειξη είναι η ποικιλία των διαφορετικών φορμάτ που έχει χρησιμοποιήσει: είτε πρόκειται για φιλμ πολλών ταχυτήτων, για διάφορες απλές ψηφιακές μηχανές, ή ακόμα και smartphone – ό,τι συσκευή είχε επάνω του εκείνη τη στιγμή.

Από την ηλιόλουστη παραλία του Τελ Αβίβ έως τα σκοτεινά σοκάκια της Ραβάλ στη Βαρκελώνη και από τα χώματα της Μονεμβασιάς έως τις βουερές λεωφόρους του Τόκιο. Από τον χρόνο που σταμάτησε στα Χανιά έως το χαοτικό Πεκίνο του 21ου αιώνα και από το σαγηνευτικό Λονδίνο στην προκλητικά ολοζώντανη Αθήνα. Από την παραμυθένια Μπριζ στη νωχελική Κέρκυρα και από τη Σμύρνη, το σύνορο των δύο κόσμων, στο μαγεμένο Μαρακές και από εκεί στο Βερολίνο της νεωτερικότητας. Μία συλλογή ταξιδιών και περιηγήσεων με αφετηρία το 2009 και τερματισμό το 2014.

Η έκθεση «Ground Level Cities – Πόλεις από τα κάτω» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 15 Μαΐου (ώρες λειτουργίας: 12.00 – 22.00, είσοδος ελεύθερη) στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή