Ιδανική χώρα για τις μητέρες η Φινλανδία

Ιδανική χώρα για τις μητέρες η Φινλανδία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανική χώρα για τις μητέρες η Φινλανδία

Τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες για να ζει μία μητέρα και να μεγαλώνει το παιδί της καταδεικνύει στην ετήσια έκθεσή της η μη κερδοσκοπική οργάνωση Save the Children. Στην πρώτη θέση μεταξύ των καλύτερων κρατών για να ζει μία μητέρα είναι η Φινλανδία και ακολουθούν η Νορβηγία, η Σουηδία, ενώ στη δέκατη θέση βρίσκεται το Βέλγιο.

 Πρώτη μεταξύ των χειρότερων είναι η Ακτή Ελεφαντοστού , ενώ ακολουθεί το Τσάντ και η Νιγηρία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Σομαλία. H Ελλάδα κατέχει την εικοστή θέση, ενώ στην 31η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ χάνοντας τη θέση που κατείχαν στην πρώτη δεκάδα το 2000. Για την υποβάθμιση η έκθεση επικαλείται ευρύ φάσμα παραγόντων ανάμεσα στους οποίους φυσικές καταστροφές, ο τυφώνας Σάντυ αλλά και η αύξηση στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου παχύσαρκών και υπερτασικών γυναικών.

Η 15η ετήσια έκθεση της οργάνωσης είδε χθες τα φώτα της δημοσιότητας επ’ ευκαιρίας της Γιορτής της Μητέρας την Κυριακή. Για να καταλήξει στην κατάταξη η οργάνωση αξιολόγησε το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης σε 178 χώρες όπως και διάφορους οικονομικούς παράγοντες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή