Ν. Δένδιας: Οριακή η κατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Ν. Δένδιας: Οριακή η κατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

«Οριακή» χαρακτήρισε την κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων τόνισε: «Στο θέμα του στόλου των αεροσκαφών η κατάσταση είναι περίπου οριακή. Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει η πολεμική αεροπορία για τη συντήρηση των αεροσκαφών, αυτά τα αεροπλάνα είναι πάρα πολύ παλιά. Και μάλιστα, δυστυχώς προχθές χάσαμε ένα από τα έξι λιγότερο παλιά αεροσκάφη που είχαμε. Ο στόλος παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό βλαβών».

 Αναφερόμενος στην περσινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «χωρίς περισσότερο προσωπικό, χωρίς περισσότερα χρήματα, με λιγότερα χρήματα, οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50%». Απέδωσε την επιτυχία σε «οριακές βελτιώσεις ασήμαντου κόστους», όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση των πέντε ιδιόκτητων ελικοπτέρων και των μοτοσικλετών της Πυροσβεστικής. Ο αρχηγός του Σώματος κ. Βασίλης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού. Στη σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή