ΔΝΤ: Πολύ υψηλό το χρέος, σημαντική η σταθερότητα

ΔΝΤ: Πολύ υψηλό το χρέος, σημαντική η σταθερότητα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντική για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις χθες στην Ουάσιγκτον. Κατά την πάγια τακτική του, ο κ. Ράις δεν θέλησε να κάνει κάποιο πολιτικό σχόλιο. Ερωτηθείς, όμως, αν ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών, είπε ότι «στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα». Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε, επίσης, ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συζητήθηκε και η Ελλάδα.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου, όπου αναμένεται να εγκριθεί η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, «επίκειται σε μερικές εβδομάδες», είπε ο κ. Ράις. Οσο για τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, το ΔΝΤ επιμένει ότι αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης. Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν ελάφρυνση του χρέους, αν χρειαστεί, και σημείωσε την πρόσφατη δήλωσή τους ότι το θέμα θα συζητηθεί κατά το δεύτερο ήμισυ του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο κ. Ράις υπογράμμισε πως για το ΔΝΤ η ανάγκη για την αναδιάρθρωση του χρέους παραμένει. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η εκτίμηση του ΔΝΤ παραμένει η ίδια, ότι το χρέος είναι πολύ υψηλό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή