«Οχι» της Nintendo σε ομοφυλόφιλους χαρακτήρες

«Οχι» της Nintendo σε ομοφυλόφιλους χαρακτήρες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι στους ομοφυλόφιλους χαρακτήρες λέει η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo. Αφορμή στάθηκε το παιχνίδι εξομοίωσης της πραγματικής ζωής της εν λόγω εταιρείας «Τομοντάτσι Λάιφ», όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του ψηφιακό χαρακτήρα και να συνάψει κοινωνικές σχέσεις με χαρακτήρες άλλων χρηστών.

Ενας Αμερικανός παίκτης, δυσαρεστημένος με την απουσία των ομοφυλόφιλων χαρακτήρων από το παιχνίδι, ξεκίνησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια εκστρατεία για να διεκδικήσει την προσθήκη της δυνατότητας να συνάπτουν οι χαρακτήρες ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του.

Ο 23χρονος Τάι Μαρίνι από την Αριζόνα υποστήριξε πως η απουσία ομοφυλοφιλικών σχέσεων στερεί από το «Τομοντάτσι Λάιφ» τη ρεαλιστικότητά του, ενώ είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα.

«Θέλω να έχω τη δυνατότητα να παντρευτώ τον χαρακτήρα του πραγματικού μου συντρόφου, αλλά δεν μπορώ», δήλωσε ο Μαρίνι, απογοητευμένος, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Οι μόνες επιλογές μας είναι να παντρευτώ κάποιο γυναικείο χαρακτήρα, να αλλάξω το φύλο του χαρακτήρα μου εγώ ή ο σύντροφός μου, ή να αποφύγουμε τελείως τον γάμο και να χάσουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρει το παιχνίδι», προσθέτει.

«Φτιάχνεις τον προσωπικό σου χαρακτήρα, του δίνεις όνομα, επιλέγεις την προσωπικότητά του και τη φωνή του, και δεν μπορεί να ερωτευθεί εάν είναι ομοφυλόφιλος», καταλήγει ο Μαρίνι.

Η Nintendo, από την πλευρά της, αρνήθηκε να εισαγάγει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο επίμαχο παιχνίδι. Οπως σχολίασε η κατασκευάστρια εταιρεία του «Τομοντάτσι Λάιφ», η σύναψη ομοφυλοφιλικών σχέσεων δεν ήταν δυνατή ούτε στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού, που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία.

Επίσης, υπογράμμισε πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού δεν είχε ποτέ στόχο να μεταφέρει οποιοδήποτε κοινωνικό σχόλιο. Το «Τομοντάτσι Λάιφ» αποτελεί ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κονσόλα της Nintendo, 3DS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή