Νέα Υόρκη: Ξανά και… ξανά

12' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξιάτικη εκδρομή στην αμερικανική μητρόπολη, συγκεντρώνοντας με τη βοήθεια φίλων που ζουν εκεί προτάσεις για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Ογδόντα χρόνια μετά την ποτοαπαγόρευση (1920-1933), τα «speakeasies» διεκδικούν ξανά τη δική τους θέση στη νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τα μπαρ εκείνα που σέρβιραν αλκοόλ στα κρυφά και πήραν το όνομά τους από τη φράση «Speak easy, boys! Speak easy!», που καθιέρωσε ιδιοκτήτρια παράνομου σαλούν στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια(!) και συνέχισαν να λένε οι απανταχού μπαρτέντερ σε πελάτες που έδιναν μεγαλοφώνως την… παράνομη παραγγελία τους.

Πλέον τα «speakeasies» είναι (φυσικά) νόμιμα, αλλά διατηρούν την αισθητική και την ατμόσφαιρα εκείνων των «κρυφών» μπαρ – με τη διαφορά ότι δεν σερβίρουν λαθραία οινοπνεύματα αλλά εξαιρετικά κοκτέιλ. Οπως και τα περισσότερα μπαρ του Μανχάταν, όπου συνήθως καταλήγουν οι εξορμήσεις μας με ντόπιους γνωστούς και φίλους.

Ενας απ' αυτούς είναι ο Dan, που ασχολείται με το real estate. Συναντιόμαστε στην Alphabet City και συγκεκριμένα στο Yuca Bar, που σερβίρει πιάτα από όλη τη Λατινική Αμερική, παίζει ανάλογη μουσική και είναι αγαπητό σε νέους και μεγαλύτερους. Ως Alphabet City προσδιορίζεται η περιοχή των τεσσάρων λεωφόρων A, B, C και D στα ανατολικά του Μανχάταν, η οποία μέχρι πριν από δύο δεκαετίες ήταν αρκετά κακόφημη. Ο Dan θυμάται την προ δημάρχου Τζουλιάνι εποχή, όπου τα μαγαζιά τα ήλεγχε η μαφία, διατηρώντας το μονοπώλιο στη συγκομιδή των σκουπιδιών -που για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας γινόταν υποχρεωτικά από ιδιώτες- αλλά και στην αγορά των τραπεζομάντιλων! Στις γειτονιές της πόλης, βασίλευε η εγκληματικότητα και ο φόβος.

Ολα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, όπως μας διαβεβαιώνει και ο έτερος φίλος Moshe, μετανάστης από το Ισραήλ, που διέβλεψε ότι «κάτι αλλάζει» και ρίσκαρε μ' έναν φίλο του ν' ανοίξουν ένα 24ωρο diner – «φαγάδικο» κοινώς, μια δραστηριότητα στην οποία επιδόθηκαν και πάμπολλοι Ελληνες τα προηγούμενα χρόνια… Οι γειτονιές αυτές έχουν αλλάξει ή αλλάζουν χρήση, σύμφωνα με τον επανασχεδιασμό που γίνεται κατά τα πρότυπα του θεάματος και των αναγκών της… αγοράς: Το Meatpacking Destrict, όπου κυριαρχούσαν κρεοπωλεία το πρωί και οίκοι ανοχής το βράδυ, στεγάζει πια ορισμένα από τα πλέον δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ. Η Alphabet City είναι καθ' όλα καθαρή και μοδάτη. Το East, το West και το Greenwich Village είναι από τις γειτονιές που καταγράφονται στους οδηγούς ως must – ειδικά για τη νυχτερινή τους ζωή. Οσο για την Tribeca και κυρίως το Soho… πολλοί ενδημούντες καλλιτέχνες, συγγραφείς και διανοούμενοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους (και τις γκαλερί τους) στις μεγάλες φίρμες και στην πολυκοσμία, αναζητώντας την τύχη τους (αλλά και χαμηλότερα ενοίκια) προς το Χάρλεμ και το Μπρούκλιν. Και οι δύο περιοχές, ωστόσο, εξακολουθούν να φιλοξενούν και «ψαγμένα» μαγαζιά και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, διατηρώντας έτσι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

Η Νέα Υόρκη, όμως, έχει και κάτι άλλο μοναδικό. Με κοινή γλώσσα τα αγγλικά (όπως κι αν τα μιλάει ο καθένας) και με εκατομμύρια μετανάστες, που εγκαθίστανται μάλιστα στις δικές τους γειτονιές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εδώ δεν νιώθει κανείς ξένος. Ακόμα κι αν έχεις φτάσει από την άλλη άκρη του κόσμου, για πρώτη φορά και για λίγες μόνο ημέρες. Αν, δε, την επισκεφτείς για δεύτερη ή τρίτη φορά και άρα έχεις περάσει από τα βασικά αξιοθέατα (το Αγαλμα της Ελευθερίας, το Empire State Building, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τις μόνιμες συλλογές του ΜοΜΑ, του Metropolitan και του Guggenheim), είναι πιθανό να «βουτήξεις» στην πόλη ωσάν να μένεις εκεί μόνιμα. Και να τη ζήσεις, έστω και για λίγο, όπως οι Νεοϋορκέζοι: Να διαβάσεις στους New York Times τι συμβαίνει στον κόσμο (θα νιώθεις άλλωστε ότι βρίσκεσαι στο κέντρο του) και βέβαια τι «παίζει» στην πόλη, ενώ οι επιλογές σου θα είναι αμέτρητες (θες Moby unplugged, λάιβ της Marianne Faithfull Τρίτη βράδυ ή βιβλιοπαρουσίαση από την Patty Smith – εδώ συμβαίνουν όλα), ενώ συγχρόνως θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε πραγματικά σπουδαίες εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία. Και θα πας στο MοMA Παρασκευή απόγευμα, που είναι δωρεάν για όλους, ή στο Metropolitan, δίνοντας ό,τι έχεις ευχαρίστηση και όχι το προτεινόμενο ποσό των 25 δολαρίων. Κι έπειτα, με έναν ζεστό καφέ στο χέρι -όπως και όλοι γύρω σου-, θα βολτάρεις στο Central Park, που σιγά-σιγά φοράει τα ανοιξιάτικά του, ή θα τρέξεις, θα κάνεις ποδήλατο και θα παίξεις με τα σκιουράκια. Κι έπειτα, θα πάρεις τον υπόγειο με κατεύθυνση downtown για το έτερο αγαπημένο νεοϋορκέζικο πάρκο, το Battery. Μέσω τουίτερ, αλλά και διά γυμνού οφθαλμού, θα δεις πού βρίσκονται οι καλύτερες καντίνες της πόλης και φυσικά η νοστιμότερη πίτσα.

Το «φαγητό δρόμου» έχει μεγάλη παράδοση στη Νέα Υόρκη, οι καντίνες κάνουν μέχρι και διαγωνισμούς μεταξύ τους, ενώ στις δημοφιλέστερες εξ αυτών, για να απολαύσεις π.χ. φθηνό και νόστιμο ταϊλανδέζικο στο χέρι, θα περιμένεις στην ουρά κανένα μισάωρο!

Κι έπειτα θα αρχίσεις το κυνήγι των προσφορών. Το δολάριο εξακολουθεί να τρέχει πίσω από το ευρώ, που σημαίνει ότι εδώ μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα, καταρχήν 25% φθηνότερα από την Ευρώπη, ενώ σε καταστήματα όπως το Century21 στην περιοχή του Ground Zero, οι εκπτώσεις αγγίζουν το 70% – μπορεί και παραπάνω.

Και βέβαια δεν θα παραλείψεις να πας θέατρο – βρίσκεσαι, άλλωστε, στην καρδιά του Broadway. Κάθε μεσημέρι στην Times Square ανακοινώνονται οι προσφορές της ημέρας, που σημαίνει ότι για συγκεκριμένες παραστάσεις και αυστηρά για το ίδιο βράδυ μπορείς να κλείσεις εισιτήριο στη μισή τιμή.

Κάπως έτσι θα ζήσεις τη Νέα Υόρκη, όπως πάνω-κάτω και οι κάτοικοί της, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία και κυρίως χωρίς να νιώθεις σαν τουρίστας. Και ένα είναι βέβαιο: ότι μόλις επιστρέψεις, θα αρχίσεις να ξαναψάχνεις στο Ιντερνετ φθηνό εισιτήριο για να ξαναπάς.

Η δική τους Νέα Υόρκη…

Aggie Yu, Υπεύθυνη επικοινωνίας στο Gershwin Hotel

Cheeky's Sandwich (35 Orchard St. Κοντά στην Hester St., Lower East Side, cheekysandwiches.com). Αυθεντικά σάντουιτς από τη Νέα Ορλεάνη σε ωραίο περιβάλλον και σε πολύ καλές τιμές. Την πρώτη φορά δοκιμάστε οπωσδήποτε το Po' Boy σάντουιτς!

Για καλό κινέζικο, κατευθυνθείτε στην Chinatown (πού αλλού;), για να γευματίσετε εξαιρετικά: China North Dumplings (27 Essex St., μεταξύ Hester St. και Grand St.), Vanessa's Dumplings (118 Eldridge St., μεταξύ Grand St. και Broome St., Τ/212-625.8008) και Prosperity Dunmplings (46 Eldridge St., Τ/212-343.0683).

Για γεύσεις από το Χονγκ Κονγκ σημειώστε, πάλι, το Cha Chan Tang (45 Mott St., μεταξύ Pell St. και Bayard St., Chinatown, Τ/212-577.2888).

Cafe Habana (17 Prince St., μεταξύ Elizabeth St. και Mott St., Nolita, Τ/212-625.2001, www.cafehabana.com). Εξαιρετική κουβανέζικη κουζίνα και φανταστικό μοχίτο!

La Nueva Conquista (236 Lafayette St., μεταξύ Spring St. και Cleveland Pl., Soho, Nolita, T/212-226.9835). Πολύ φθηνό και γευστικό φαγητό από τον Αγιο Δομίνικο.

169 Bar (169 East Broadway, www.169barnyc.com). Παλιό soul jazz μπαρ, όπου θα έρθετε τόσο για τις μουσικές του όσο και για το Oyster Shooter, το κοκτέιλ που σερβίρει με φρέσκο… στρείδι!

Cafe Grumpy (13 Essex St., μεταξύ Rutgers St. και Division St., Chinatown, Lower East Side, www.cafegrumpy.com). Για όσους είναι εθισμένοι στον καλό καφέ και στα φρεσκοφουρνισμένα αλμυρά και γλυκά.

Dan Wilby, Μεσίτης και ιδιοκτήτης bar-restaurant

Yuca Bar (111 Ave A, στη γωνία της 7th St., T/212-982.9533, www.yucabarnyc.com). Ανοιχτό από τις 10 π.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τις 4 π.μ. τα Σαββατοκύριακα. Εχει και happy hour!

Stone Street Coffee (132 9th Ave, μεταξύ 18th St. και 19th St., Τ/347-335.0751, www.stonestreetcoffee.com). Εδώ θα έρθετε για καλό καφέ, εκτός και αν… γνωρίζετε το μυστικό. Πίσω από τον ψεύτικο τοίχο του, ο χρόνος μάς γυρίζει πίσω στα χρόνια της ποτοαπαγόρευσης, καθώς το «speakeasy» Bathtub Gin (T/646-559.1671, www.bathtubginnyc.com) σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ με βάση το τζιν (το λέει και το όνομά του). Παραγγείλτε ένα dry martini!

Στην ίδια κατηγορία και με την ίδια διάθεση για… κρυφτό, αναζητήστε το PDT (113 St. Marks Pl, μεταξύ 1st Ave και Avenue A, East Village, www.pdtnyc.com). Σημαίνει «Please don't tell» και βρίσκεται πίσω από τον τηλεφωνικό θάλαμο εντός του χοτντογκάδικου Crif Dogs!

Community (494 Atlantic Avenue, Μπρούκλιν). Είναι το καίνουργιο μπαρ-εστιατόριο που άνοιξε ο Dan στο Μπρούκλιν. Εδώ θα γευτείτε μεσογειακή κουζίνα, απολαμβάνοντας συγχρόνως δυνατά λάιβ!

Jillian Straw, Φοιτήτρια

DuMont Burger (314 Bedford Ave, Μπρούκλιν, T/718-383.6127, www.dumontburger.com). Είναι το καλύτερο μπέργκερ του Μπρούκλιν – το λένε όλοι (το δοκιμάσαμε κι εμείς!) και άρα δεν πρέπει να το χάσετε.

Bagel Smith (189 Bedford Ave, Μπρούκλιν, T/718-218.7414). Τα bagels, αυτά τα ωραιότατα ψωμάκια με την τρύπα στη μέση, που συνήθως σερβίρονται ζεστά με cream cheese ή άλλες σος είναι το καλύτερο πρωινό «δρόμου» που μπορεί να απολαύσει κανείς στη Νέα Υόρκη. Στο δε Bagel Smith, όπου γνωρίσαμε την Jillian, ενώ εργαζόταν ένα πρωινό Σαββάτου, θα γευτείτε ολόφρεσκα bagels, με ό,τι γέμιση σας κάνει γούστο και σε τιμές χαμηλότερες από το Μανχάταν!

Στο Μπρούκλιν και συγκεκριμένα στο Williamsburg, που είναι η νέα χοτ -πολύ νεανική και εναλλακτική- γειτονιά της πόλης, αξίζει να βολτάρετε Σάββατο ή Κυριακή πρωί, αλλά και να της χαρίσετε κάποιο από τα βράδια σας στα πάμπολλα λαϊβάδικα που στεγάζει (Spike Hill, Trash bar, The Charleston, Glassland).

Amy Lyne, Φωτογράφος

Peels (325 Bowery, T/646-602.7015, peelsnyc.com). Για όλες τις ώρες της ημέρας (breakfast, lunch/brunch και dinner), σερβίρει -μεταξύ άλλων- χειροποίητα μπισκότα, κέικ και πίτες, ενώ, αν βρεθείτε εδώ προς το βραδάκι, φτιάχνουν και πολύ ωραία κοκτέιλ.

Tamarind Tribeca (99 Hudson St., T/212-775.9000 www.tamarinde22.com/tribeca/). Εξαιρετικό ινδικό φαγητό, ολίγον ακριβό, αλλά αξίζει τα λεφτά του.

Ino (21 Bedford Str., West Village, T/212-989.5769, www.cafeino.com). Πολύ καλό και φθηνό ιταλικό σαντουιτσάδικο, από τα πρώτα που άνοιξαν στην πόλη. Τα πανίνι και οι μπρουσκέτες του είναι μικρά αριστουργήματα! Δοκιμάστε το truffled egg toast.

Extra Virgin (259 West 4th St., στο ύψος της Perry St., West Village, T/212-691.9359, extravirginrestaurant.com). Μεσογειακή κουζίνα με βάση το ελαιόλαδο από τον σεφ Joey Fortunato, σε καλή σχετικά τιμή.

Cafe Mogador (101 Saint Marks Pl., Τ/212-677.2226, cafemogador.com). Πεντανόστιμο χούμους και φαλάφελ σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από το Μαρόκο.

Benny's Burritos (113 Greenwich Ave., West Village, T/212-727.0595). Φθηνό και πολύ καλό μεξικάνικο.

Frank (88 2nd Avenue, East Village, T/212-420.0106, www.frankrestaurant.com). Στέκι των χίπστερ που αγαπούν τις συνταγές της Ιταλίδας γιαγιάς Carmela.

Boqueria (171 Spring Street, Soho, T/212-343.4255, www.boquerianyc.com). Και για ολίγη Ιβηρική χερσόνησο, τάπας μπαρ και εστιατόριο με πολύ προσεγμένο περιβάλλον και φρέσκα υλικά (jamοn Serrano, κατσικίσιο τυρί από την Καταλονία κ.λπ.).

Ilili (236 5th Avenue, T/212-683.2929, www.ililinyc.com). Γεύσεις από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο σε έναν πραγματικά ατμοσφαιρικό χώρο.

Tartinery (209 Mulberry Str., T/212-300.5838, tartinery.com). Είναι λίγο ακριβό (30 – 40 δολάρια το άτομο), αλλά βρίσκεται στα σύνορα Soho και Nolita και σε αποζημιώνει τόσο με την καλή κουζίνα του (fusion με ιταλικές και γαλλικές επιρροές) όσο και με το ιντάστριαλ περιβάλλον του. Τα μεσημέρια σερβίρει σούπες, σάντουιτς και σαλάτες σε ειδικές τιμές.

 και η δική μας…

Διαμονή

Ισως είναι το μόνο κομμάτι του ταξιδιού που θα σας δυσκολέψει από άποψη τιμών. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Μανχάταν είναι καλά και… ακριβά (άνω των 250 ευρώ), ενώ, όταν λέμε ότι η τιμή είναι καλή, εννοούμε γύρω στα 120 – 150 ευρώ το δίκλινο.

The Gershwin Hotel (7 East 27th St., T/212-545.8000, www.gershwinhotel.com). Ιστορικό ξενοδοχείο, δυο βήματα από την 5η Λεωφόρο, με ποπ αισθητική και διάθεση, όπου διοργανώνονται συχνά διάφορα πολιτιστικά events – και αρκετά πειραματικά. Τα δωμάτιά του είναι λιτά και καθαρά με basic παροχές και το προσωπικό ιδιαίτερα φιλόξενο και εξυπηρετικό. Στο ισόγειό του, επίσης, το Birch Coffee (5 Εast 27th St., T/212-686.1444, www.birchcoffee.com) μπορεί να γίνει το στέκι σας στην πόλη!

Ace Hotel (20 West 29th St., Τ/212-679.2222, www.acehotel.com). Μπουτίκ ξενοδοχείο με ωραία αισθητική -ουκ ολίγοι καλλιτέχνες έχουν βάλει το χεράκι τους-, και πολλούς και διαφορετικούς τύπους δωματίων.

Yotel (570 10th Avenue, Τ/646-449.7700, www.yotel.com/Hotels/New-York-City). Βρίσκεται στο ύψος της Times Square, είναι καινούργιο, μοντέρνο και διαθέτει σχετικά μικρά αλλά πολύ λειτουργικά δωμάτια.

Hotel Verite (13 East 19th St., Chelsea, T/646-398.9664, www.veritehotel.com). Σε μικρή απόσταση από τη Union Square, το ξενοδοχείο είναι ωραία διακοσμημένο, αποπνέει ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα και έχει πολύ καλές κριτικές κοινού και επίσης καλές σχετικά τιμές.

Gramercy Park Hotel (2 Lexington Avenue, T/212-920.3300, www.gramercyparkhotel.com). Αυτοσυστήνεται ως πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο και η αλήθεια είναι πως τιμά και τα 5 αστέρια του. Ο ιδιοκτήτης του είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης, με τα οποία φροντίζει να διακοσμεί τους χώρους του ξενοδοχείου, μετατρέποντάς το σε μια ενδιαφέρουσα πινακοθήκη, που ανανεώνεται μάλιστα πολύ συχνά. Τα δωμάτια είναι πραγματικά ιδιαίτερα, με κυρίαρχα χρώματα το σκούρο κόκκινο και πράσινο, τα έπιπλα και τα υφάσματα βαριά και το σέρβις εξαιρετικό. Στη γειτονιά μένουν αρκετοί διάσημοι, μεταξύ αυτών η Τζούλια Ρόμπερτς και η Τζένιφερ Ανιστον, ενώ το ομώνυμο Gramercy Park στη γωνία είναι προς χρήση μόνο των διαμενόντων στα πέριξ του και άρα και των ενοίκων του ξενοδοχείου. Ζητήστε το κλειδί!

The Standard Hotel (848 Washington Str., T/212-645.4646, www.standardhotels.com/new-york-city). Design hotel στη μοδάτη πια Meatpacking Destrict. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα με μεγάλα παράθυρα και θέα στον ποταμό Hudson ή στον ορίζοντα της πόλης. Εδώ θα έρθετε έστω για ένα ποτό στο μπαρ ξενοδοχείου, ενώ την περιοχή μπορείτε να την προτιμήσετε και για μια ανοιξιάτικη βόλτα στο High Line Park που δημιουργήθηκε το 1999, όπου άλλοτε υπήρχαν οι γραμμές του τρένου, και το οποίο αποτελεί έναν τεράστιο υπερυψωμένο πεζόδρομο με πολλά παρτέρια που εκτείνεται από την Gansevoort St. στο Meatpacking District μέχρι τη West 34th St., μεταξύ 10th και 11th Avenues (www.thehighline.org).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

Φαγητό

Maialino (2 Lexington Avenue, T/212-777.2410, maialinonyc.com). Βρίσκεται στο ισόγειο του Gramercy Park Hotel και αποτελεί ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης, πολυσύχναστο όλες τις ώρες της ημέρας. Κλείστε τραπέζι για μεσημεριανό, όπου έχει μενού σε καλύτερες τιμές.

Eataly (200 5th Ave., T/212-229.2560, eatalyny.com). Εδώ θα έρθετε και για φαγητό, αλλά και για να προμηθευτείτε αυθεντικά ιταλικά προϊόντα. Αποτελεί ένα πρότζεκτ, που αξίζει να το μελετήσουμε στην Ελλάδα, με αγορά και εστιατόριά του, όπου θα έρθετε για ένα ποτήρι κρασί συνοδεία τυριών, πίτσα, πάστα, για μυρωδάτο ιταλικό καφέ και χειροποίητο παγωτό, προτού αρχίσετε τα ψώνια για το σπίτι.

Grimaldi's (Limelight Marketplace, 656 Avenue of the Americas, T/212-359.5523). Η πολυσύχναστη πιτσαρία βρίσκεται στην πλαϊνή είσοδο του Limelight Marketplace, πρώην εκκλησία και νυν μικρό εμπορικό κέντρο, και σερβίρει την καλύτερη πίτσα του Μανχάταν.

Go Go Thai (144W 19th St., T/212-929.9998, www.gogothai.com). Είναι από αυτά τα μικρά ταϊλανδέζικα εστιατόρια που δεν γράφουν οι οδηγοί, αλλά γνωρίζουν οι ντόπιοι. Καλή σχέση ποιότητας – τιμής και πολύ φιλική εξυπηρέτηση.

Cafe Gitane (242 Mott Street, T/212-334.9552, www.cafegitanenyc.com). Αγαπημένο καφέ τόσο δικό μας όσο και πολλών καλλιτεχνών, νέων δημοσιογράφων και διανοουμένων, στην περιοχή Nolita, όπου θα πάτε για πρωινό ή μεσημεριανό ή και για τσάι συνοδεία φρεσκότατου τσιζκέικ!

Enoteca Maria (27 Hyatt Str., Staten Island, T/718-447.2777, enotecamaria.com). «Κάθισε ήσυχα, γιε μου, η γιαγιά είναι εδώ». Αυτό είναι το μότο του ιταλικού εστιατορίου που βρίσκεται στο Staten Island (όπου θα έρθετε δωρεάν με το φέρι από το Μανχάταν) για να δοκιμάσετε το μενού 7 διαφορετικών γιαγιάδων – κάθε μέρα μαγειρεύει και άλλη. Αυτό το εστιατόριο είναι η αφορμή για να πάρετε το φέρι και να θαυμάσετε τους ουρανοξύστες του Μανχάταν και το Αγαλμα της Ελευθερίας, καθώς απομακρύνεται το πλοίο από τη στεριά, ειδικά όταν δύει ο ήλιος!

Dean & Deluca (www.deandeluca.com). Ντελικατέσεν καταστήματα σε πολλά σημεία της πόλης, όπου θα έρθετε για φρέσκο χωμί, φρούτα, λαχανικά, τυριά και αλλαντικά, γλυκά, σαλάτες, σάντουιτς και καφέ στο χέρι.

Au Bon Pain (1251 Ave of the Americas, www.aubonpain.com). Eπίσης σε αρκετά σημεία στην πόλη για νόστιμες σούπες και σαλάτες.

Shake Shack (Madison Sqare Park, shakeshack.com). Βρίσκεται στην καρδιά του πάρκου και είναι must όταν ανοίγει ο καιρός για καφέ και ποτό στη σκιά των πανύψηλων δέντρων.

Πρακτικά και απαραίτητα

Κωδικός κλήσης από Ελλάδα: +1

Φιλοδώρημα: Το δίνετε απαραιτήτως σε ταξί και εστιατόρια για την καλή εξυπηρέτηση που θα λάβετε!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή