Το παρασκήνιο για το ρόλο της Nicole Kidman ως Grace Kelly

Το παρασκήνιο για το ρόλο της Nicole Kidman ως Grace Kelly

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει ήδη διαλέξει το φόρεμα, τον στυλίστα και το μακιγιάζ  της για το κόκκινο χαλί των Καννών, παρά τα μαύρα απειλητικά σύννεφα που την ακολουθούν κατά πόδας στη πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Grace of Monaco».

Κι αυτό γιατί η ταινία, που θα έχει την τιμή να κάνει το opening στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, έχει γίνει το επίκεντρο πολλών επαναλαμβανόμενων και αξιοσημείωτων καβγάδων.

Ο χολιγουντιανός μεγιστάνας ταινιών Harvey Weinstein , παλιό αφεντικό και φίλος της Kidman ήταν τόσο δυσαρεστημένος με την ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη, που έφτιαξε δική του version από το διαθέσιμο υλικό της. Και μέχρι χτες όλα έδειχναν πως ο Weinstein θα έσπαγε την συμφωνία διανομής της ταινίας (ύψους 3 εκατομμυρίων £)  αν δεν του επιτρέπονταν να προβάλει τη δική του κόπια. Την ίδια στιγμή ο Dahan δηλώνει στην εφημερίδα Liberation πως ναι μεν μπορεί να εναντιωθεί στην απόφαση του μεγιστάνα, αλλά «ακόμη και να τα βάλεις με έναν Αμερικάνο διανομέα ταινιών όπως ο Weinstein, δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις»

Όσοι δε έχουν δει τη ταινία πάντως, αναφέρουν πως η πλοκή της είναι αρκετά αργή και η έμφαση στην πολιτική της Γαλλίας την κάνει αντιεμπορική, και πως η Kidman, παρά τα προσεγμένα κουστούμια και κοσμήματα, δεν πείθει στο ρόλο της ζωής της ηθοποιού Grace Kelly στο Μόναχο και τον γάμο της με τον πρίγκιπα Rainier τον ΙΙΙ.

Η βασιλική οικογένεια του Μόναχο έχει επίσης κριτικάρει έντονα και δημοσίως την επερχόμενη ταινία. Τόσο ο πρίγκιπας Αλβέρτος όσο και οι αδερφές  «σνόμπαραν» την ταινία για την μητέρα τους, την οποία χαρακτήρισαν δημιούργημα της φαντασίας του σκηνοθέτη Oliver Dahan, ενώ πρόσφατα το ίδιο το παλάτι του Μόναχο εξέδωσε μια ανακοίνωση που αποκήρυττε την ταινία σαν «πλαστή και ανόητη», αναφέροντας πως «αυτή η ταινία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως βιογραφία. Το τρέιλερ φαίνεται να είναι μια φάρσα και επιβεβαιώνει την εντελώς πλασματική φύση της ταινίας». Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας πως η ταινία «βασίζεται σε ανακριβείς και αμφιλεγόμενες ιστορικές αναφορές».

Το ενδιαφέρον των δυο διαφορετικών version είναι πως αυτή του Weinstein δημιουργεί την εντύπωση ενός ανάλαφρου παραμυθιού, ενώ αυτή του Dahan κάνει περισσότερο focus στον πόνο και τη θλίψη, κι ας είναι παρμένες από το ίδιο σενάριο. Ο Αμερικάνος μεγιστάνας θα παρουσίαζε την δική του κόπια στο Αμερικανικό κοινό, ενώ ο Duhan στο γαλλικό.

Η συμφωνία όμως ναυάγησε με τον Weinstein ενόψει της κυκλοφορίας της ταινίας το Μάρτιο να δηλώνει πως δεν ήταν έτοιμη. Λίγο αργότερα  ανακοινώθηκε πως η γαλλική κόπια του Grace of Monaco που είχε εγκρίνει ο γάλλος σκηνοθέτης, θα παρουσιαστεί στο μεγάλο opening του Φεστιβάλ των Καννών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή