O Ν. ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

O Ν. ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γλώσσα είναι πατρίδα.

Η δύναμη, ο πλούτος και το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας και ψυχής σε μια μοναδική συλλογή! Ένα πρωτότυπο εκδοτικό έργο, με εκτενή ανθολόγηση ποιημάτων, εργογραφία και ηχογραφημένες απαγγελίες.

Η σειρά αποτελείται από 14 τόμους και θα παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 12 από τους σημαντικότερους ποιητές μας. Η «Κ», προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πιο πρόσφατων και άρτια επιμελημένων εκδόσεων των ποιημάτων, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους των ελληνικών γραμμάτων: Ικαρο, Εστία, Νεφέλη, Κέδρο και Αγρα, καθώς και με τους πλέον καταξιωμένους μελετητές του έργου των ποιητών.

Η πρώτη σειρά της ελληνικής ποίησης θα έχει ως εξής: Κ. Π. Καβάφης, Κωστής Παλαμάς, Αγγελος Σικελιανός, Γιώργος Σεφέρης (2 τόμοι), Διονύσιος Σολωμός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κώστας Βάρναλης, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Ρίτσος (2 τόμοι) και Κώστας Καρυωτάκης. Κάθε τόμος θα συνοδεύεται από CD με ηχητικά αποσπάσματα, όπου ο ίδιος ο ποιητής ή μελετητής του απαγγέλλει αποσπάσματα από το έργο του.

Η πρώτη μεγάλη συλλογή Ελλήνων ποιητών σε συνεργασία με τις εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ, ΚΕΔΡΟΣ, ΕΣΤΙΑ, ΝΕΦΕΛΗ, ΑΓΡΑ, μόνο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 

Βάλε την ποίηση στη ζωή σου

#greekpoets

Μπολιβάρ

Μπολιβάρ! Μπολιβάρ! Μπολιβάρ!

Μπολιβάρ! Μπολιβάρ! Μπολιβάρ!

Κράζω τ’ όνομα σου ξαπλωμένος στην κορφή του βουνού Έρε,

Την πιο ψηλή κορφή της νήσου `Υδρας.

Από `δω η θέα εκτείνεται μαγευτική μέχρι των νήσων του Σαρωνικού, τη Θήβα,

Μέχρι `κει κάτω, πέρα απ’ τη Μονεβασιά, το τρανό Μισίρι, ω Μπολιβάρ!

Διαβάστε αναλυτικά για τους Ελληνες Ποιητές

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή