Ανησυχητική αύξηση των ποσοστών της Χ.Α.

Ανησυχητική αύξηση των ποσοστών της Χ.Α.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχητικές ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων, παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον βίο και την πολιτεία των μελών του κόμματος. Σαφώς μικρότερες, αλλά εξίσου ανησυχητικές, ήταν οι επιδόσεις των συνδυασμών της Ελληνικής Αυγής (με αυτό το όνομα κατέβηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα στελέχη της Χ.Α.) στο σύνολο της χώρας. Ο υπόδικος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ήρθε τέταρτος στην Αθήνα, με 16% των ψήφων (στο 29% των εκλογικών τμημάτων). Τα υψηλότερα ποσοστά λαμβάνει στο 4ο διαμέρισμα (Σεπόλια, Κολωνός, Βοτανικός κ.λπ.) με 19% και στο 6ο διαμέρισμα (Πατήσια, Κυψέλη) με 18,9%.

Στην Περιφέρεια Αττικής ο επίσης υπόδικος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος συγκέντρωνε 11,2% στο 29% των τμημάτων. Τα μεγαλύτερα ποσοστά του είναι στον τομέα της Δυτικής Αττικής με 14,5%, των Νήσων με 12,9% και του Κεντρικού Τομέα, που περιλαμβάνει τον Δήμο Αθηναίων και άλλους κεντρικούς δήμους της πρωτεύουσας με 12%. Σχετικά υψηλά ποσοστά κατέγραψαν οι υποψήφιοι της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Δημήτριος Δολτσινιάδης 9%), της Στερεάς Ελλάδας (Απόστολος Γκλέτσος 8,5%), στη Δ. Ελλάδα (Χρήστος Ρήγας 7,8%).

Στους υπόλοιπους δήμους, όπου κατέβηκαν υποψήφιοι της Χ.Α., ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος ελάμβανε στη Θεσσαλονίκη ποσοστό 7,9%, στον Πειραιά ο Νικόλαος Κούζηλος 5,8%, στη Γλυφάδα ο Σωτήρης Βοργιάς 6,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή