Επτακόσια κιλά χασίς σε κρύπτες φορτηγού

Επτακόσια κιλά χασίς σε κρύπτες φορτηγού

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σχεδόν 700 κιλά χασίς είχαν γεμίσει ειδικές κρύπτες σε φορτηγό αυτοκίνητο, δύο άτομα, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης που έχει κατασχεθεί από τη συγκεκριμένη υπηρεσία και μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που κατάσχεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί της Φλώρινας εντόπισαν το φορτηγό-ψυγείο στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής και ολοκληρώθηκε, χθες το απόγευμα, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν οι κρύπτες που είχαν κατασκευαστεί με πρωτοποριακή μέθοδο και τεχνική στην οροφή του φορτηγού. Εκεί οι δύο -ελληνικής καταγωγής- συλληφθέντες, ένας 41 κι ένας 54 ετών, που εκτιμάται ότι είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κατηγορούνται ότι είχαν τοποθετήσει 341 αεροστεγή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 691 κιλών και 597 γραμμαρίων, τα οποία είχαν εισάγει από την Αλβανία και σκόπευαν να τα διοχετεύσουν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η κρύπτη στο κατασχεμένο όχημα διέθετε πρωτοποριακή υδραυλική ανάρτηση, ενώ τα δέματα είχαν συσκευαστεί με περιτύλιξη αλουμινίου, γεγονός που καθιστούσε εξαιρετικά δυσχερή τον εντοπισμό και ανίχνευσή τους.

Εξάλλου, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.990 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή