Σαράντα ετών ο κύβος του Ρούμπικ

Σαράντα ετών ο κύβος του Ρούμπικ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στα 40 χρόνια του κύβου του Ρούμπικ.

Οι χρήστες της μηχανής αναζήτησης της Google έχουν τη δυνατότητα να προσπαθήσουν να λύσουν σήμερα ηλεκτρονικά, το διάσημο παζλ που δημιούργησε ο Έρνο Ρούμπικ το 1974. Όσοι επιθυμούν να επιχειρήσουν να λύσουν τον κύβο δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την αρχική σελίδα της Google, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.google.com και να πατήσουν στο εικονίδιο με τον κύβο. Αμέσως, μπροστά τους θα εμφανιστεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κύβου προκαλώντας τους να το λύσουν.

 

Ο κύβος ερρίφθη

Δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στο «καλτ» τρισδιάστατο παζλ. Οι νοσταλγοί του φροντίζουν κάθε τόσο να ανανεώνουν το ενδιαφέρον για χρωματιστές αναμετρήσεις. Επτάχρονα παιδιά δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε 70χρονους βετεράνους. Όταν ξεκινά ο διαγωνισμός, το μόνο που ακούει μαζί είναι τα «σπασίματα» και οι περιστροφές του κύβου.

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες επίσημες και ανεπίσημες σελίδες που προσφέρουν μεθόδους και λύσεις, μαζί με διαγωνισμούς ταχύτητας on line. Ένας επαγγελματίας χρήστης αλλάζει έξι με δέκα κύβους μέσα σε διάστημα δύο χρόνων. Άλλοτε ξεκολλάνε τα αυτοκόλλητα και άλλοτε φεύγουν ολόκληρα κομμάτια από τη χρήση. Για κάποιους μπορεί να θεωρείται σαχλό να σπαταλάς τον χρόνο σου για να ταιριάξεις έξι χρώματα, όμως για πολλούς είναι ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με το σκάκι ή το τάβλι σε διαχρονικότητα.

Παλιοί και νέοι φίλοι του Ρούμπικ λένε πως το μυστικό είναι να κάνεις συνεχώς εξάσκηση. Για να θυμούνται και να αποστηθίζουν κάθε τόσο τα δάχτυλα τις κινήσεις. Σε μια εποχή που όλα είναι ψηφιακά, ο κύβος του Ρούμπικ είναι ρετρό και νέος ταυτόχρονα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή