«Ανεξερεύνητος» παράδεισος η χώρα μας για τουριστικές κατοικίες

«Ανεξερεύνητος» παράδεισος η χώρα μας για τουριστικές κατοικίες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tους δέκα σημαντικότερους λόγους για να αγοράσουν κάτοικοι εξωτερικού τουριστική κατοικία στην Ελλάδα προσδιορίζει στην τελευταία της έκθεση η Αlgean Property. Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Ελλάδα είναι ένας από τους τελευταίους «ανεξερεύνητους» παραδείσους της Ευρώπης για ιδιοκτήτες τουριστικής κατοικίας.

Πρώτος λόγος για την αγορά αναφέρεται η εύκολη και άμεση προσβασιμότητα με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, πλοίο, αυτοκίνητο). Ειδικά για την αεροπορική προσβασιμότητα αναφέρεται η λειτουργία 21 διεθνών αεροδρομίων αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών (British Airways, Turkish Airlines, Qatar Airways, Air Berlin, Aegean, Norwegian, Ryanair, EasyJet, Brussels Airlines, Transavia και Εllin Air) να αυξήσουν περαιτέρω το πτητικό τους έργο προς τη χώρα μας. Σημειώνεται, ότι η Ιταλία και η Ισπανία, πολύ μεγαλύτερες χώρες από την Ελλάδα, έχουν 31 και 29 διεθνή αεροδρόμια αντίστοιχα. Ως δεύτερος λόγος αναφέρεται το πολύ καλό κλίμα που έχει η χώρα μας. Η μέση θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί Κελσίου, με περισσότερες από 300 ημέρες να υπάρχει ηλιοφάνεια 8,5 ωρών.

Η μέση θερμοκρασία στην Ισπανία και στην Πορτογαλία είναι 15 βαθμοί, στην Ιταλία 13 και στην Τουρκία 12. Τρίτος σημαντικότερος λόγος είναι ο πολιτισμός, καθώς αναφέρονται 232 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Τέταρτος λόγος για την αγορά τουριστικής κατοικίας είναι η μεγάλη ακτογραμμή της χώρας. Για παράδειγμα η Ελλάδα διαθέτει ακτογραμμή 13.676 χλμ. όταν η Τουρκία διαθέτει 7.200 χλμ. και η Ισπανία 4.964 χλμ. Πέμπτος λόγος είναι η ποιότητα ζωής σε προορισμούς εκτός Αθηνών. Εκτος λόγος είναι τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας που έχει η χώρα μας σε σχέση με άλλους προορισμούς και έβδομος το μέτριο κόστος διαβίωσης. Ως όγδοος λόγος αναφέρεται η ανοδική πορεία του τουρισμού, που σε συνδυασμό με τη βελτίωση των τουριστικών δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών θα προσδώσει αξία στην επένδυση αγοράς τουριστικής κατοικίας. Ενατος λόγος, η μείωση από 1/1/2014 του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και δέκατος, το ευνοϊκό, σε σχέση με άλλους προορισμούς, καθεστώς χορήγησης άδειας παραμονής για επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι εταιρείες Τοurism Plus – Global Tourism Consultants και Μamaras & Partners Consulting Company, σε συνεργασία με την Ενωση Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας ΤURSAB, διοργανώνουν την προσεχή Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο επενδυτικό φόρουμ Greek Properties – Tourkish Tourism Investors Event. Οπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, στόχος της εν λόγω εκδήλωσης είναι η παρουσίαση ελληνικών τουριστικών ακινήτων σε Τούρκους επενδυτές για συνέργειες, πώληση, μίσθωση, συνεκμετάλλευση, διαχείριση κ.ά. Μεταξύ των ακινήτων που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται και ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Θάσου και της Αλεξανδρούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή