Ικανοποίηση στο «Ποτάμι» για τη δήλωση Σουλτς

Ικανοποίηση στο «Ποτάμι» για τη δήλωση Σουλτς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ως σαφέστατη ένδειξη του αδιαμφισβήτητου, εντός και εκτός Ελλάδος, φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού του κόμματος, αντιμετωπίζουν στο «Ποτάμι» τη θετική δήλωση του κ. Μάρτιν Σουλτς στην «Κ». Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) για την Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που βλέπω μια νέα, σοβαρή και προοδευτική, φιλοευρωπαϊκή δύναμη, το “Ποτάμι”, να συμβάλλει σε αυτή τη μάχη με τη σαφή και σταθερή του στάση ενάντια στις δυνάμεις του σκότους και του μίσους». Η ικανοποίηση στο «Ποτάμι» είναι προφανής και διάχυτη. Η δήλωση του κ. Σουλτς ενόχλησε το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο από τη Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν ότι είναι λογικό ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών να κάνει άνοιγμα και σε ένα κόμμα το οποίο δεν έχει επιλέξει ακόμη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, επιθυμώντας να πυκνώσει τις τάξεις του ΕΣΚ με τους βουλευτές που θα εκλεγούν με το «Ποτάμι».

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε εκτενώς (ΣΚΑΪ) στις επιδόσεις της Χρυσής Αυγής. «Δεν πολεμάς το σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία», είπε χαρακτηριστικά. Περιέγραψε την άνοδο της Χ.Α. ως ένα πολύπλοκο φαινόμενο, το οποίο ο καθένας ερμηνεύει διαφορετικά και πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια εκτεταμένη συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών ώστε να αντιληφθούν ότι η ψήφος στη Χ.Α. δεν είναι αντισυστημική. Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη σειρά σποτ του «Ποταμιού», που χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς «σεξιστικά». Είπε ότι εξαρχής γυρίστηκαν με σκοπό να αναδειχθεί το θέμα της αποχής από την ψήφο, στόχος ο οποίος, όπως επισήμανε, «επετεύχθη 1.000%». Και διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι τα πιο διάσημα βίντεο με θετική ανταπόκριση στη νεολαία της Ελλάδας, αυτό είναι δική μας νίκη». Ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε πως είναι «άνθρωπος της διαπλοκής», λέγοντας ότι αν ήταν θα είχε «καλύτερη τύχη». Ως προς τα επιχειρήματα και τα διλήμματα που χρησιμοποιούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα χαρακτήρισε «αστεία», υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωεκλογές δεν επηρεάζουν την εθνική Βουλή και δεν θα έπρεπε να αποτελούν κριτήριο για τη σταθερότητα ή μη μιας κυβέρνησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή