Προσφυγή ΥΠΟΙΚ στον Αρειο Πάγο για τις καθαρίστριες

Προσφυγή ΥΠΟΙΚ στον Αρειο Πάγο για τις καθαρίστριες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού στο υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο, στέλνοντας το ζήτημα στον Αρειο Πάγο. Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπέβαλε ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο.

Επί της ουσίας, το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωράει στην επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ο χρόνος της οποίας έχει λήξει.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έλαβε υπόψη του την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), το υπουργείο προχωράει:

1. Στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης

2. Στην άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

3. Στην άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή