Μητρότητα: Angelina Jolie και Gwyneth Paltrow σημειώσατε Χ

Μητρότητα: Angelina Jolie και Gwyneth Paltrow σημειώσατε Χ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Hollywood, με ένα βραβείο Όσκαρ, φιλανθρωπικές κι ανθρωπιστικές δράσεις ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ και το κυριότερο…. μαμά 6 παιδιών. 

Όμως παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα, η Angelina Jolie φαίνεται πως καταφέρνει να ισορροπήσει δουλειά και οικογένεια με αξιοζήλευτο τρόπο, χωρίς να παραπονεθεί στιγμή.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη New York Daily News, η 38χρονη ηθοποιός  εξήγησε πως νιώθει πολύ πιο  «τυχερή»: «Πολλές γυναίκες μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, δουλεύοντας σε δυο και τρεις διαφορετικές δουλειές για να τα καταφέρουν. Νιώθω, πως σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους στο κόσμο, έχω αρκετή υποστήριξη και την οικονομική ευχέρεια να έχω σπίτι, φαγητό και υγειονομική περίθαλψη», είπε, τονίζοντας πως τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της, Brad Pitt, έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν τα project που ανταποκρίνονται στα θέλω και τις οικογενειακές τους ανάγκες: «Όταν νιώθω πως το παρακάνω, σταματάω και διαλέγω τι πραγματικά θέλω να κάνω. Δίνω στην οικογένειά μου το χρόνο που χρειάζεται».

Έχοντας ταξιδέψει σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και έχοντας γνωρίσει ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από εκείνη που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, η Angelina δεν είναι αγνώμων της προνομιούχας θέσης της: «Στην πραγματικότητα πιστεύω πως γυναίκες όπως εγώ, που έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα μέσα και τη βοήθεια που μπορεί να χρειαστούμε, δε θα έπρεπε να παραπονιόμαστε. Σκεφτείτε απλά πως υπάρχουν άνθρωποι, συχνά μονοί, που πραγματικά παλεύουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μη έχοντας βοήθεια ή  οικονομικά μέσα. Αυτό κι αν είναι δύσκολο!», εξηγεί.

Η συνέντευξη της Angelina Jolie ήρθε μόλις μια βδομάδα μετά τη δήλωση της Gwyneth Paltrow, η οποία είχε εκμυστηρευτεί στο E!Online πως μετά το χωρισμό της με τον Chris Martin,της είναι αρκετά δύσκολο να μεγαλώσει τα δυο παιδιά της παράλληλα με την καριέρα της στη μεγάλη οθόνη: «Είναι διαφορετικό να έχεις μια δουλειά γραφείου, γιατί είναι ουσιαστικά δουλειά ρουτίνας, οπότε μοιράζεις τις δουλειές σου το πρωί και το απόγευμα που γυρνάς απ’ τη δουλειά», είχε δηλώσει. Βέβαια η Gwineth δεν έκανε λόγο για τη  διαφορά στο μισθολόγιο, αλλά συνέχισε υποστηρίζοντας πως: «Νομίζω πως το να συνδυάζεις τη μητρότητα με μια συνηθισμένη δουλειά είναι πιο εύκολο από το να προσπαθείς να τη συνδυάσεις με τα γυρίσματα κάποιας ταινίας».

Η δήλωσή αυτή δημιούργησε ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα από εξοργισμένες μητέρες εναντίον της ηθοποιού, η οποία για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει την παρεξηγημένη της δήλωση, έγραψε στο προσωπικό blog της πως δεν ήθελε να υπονοήσει πως μια κανονική 8ωρη δουλεία δεν είναι απαιτητική για μια εργαζόμενη μητέρα, αλλά πως στο δικό της επάγγελμα συχνά αναγκάζεται να δουλεύει 12 με 14 ώρες, κάτι που κάνει το να φροντίσει τις βασικές ανάγκες των παιδιών της συχνά απαιτητικό.

Αν και οι δυο σταρ προέρχονται από χολιγουντιανά τζάκια, εντούτοις η Jolie έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του να μεγαλώνεις σε μονογονεϊκή οικογένεια. Η μητέρα της μεγάλωσε εκείνη και τον αδερφό της μόνη, μετά τον χωρισμό της με τον ηθοποιό  Jon Voight, ενώ ταυτόχρονα έχει και το αντίστοιχο μέτρο σύγκρισης, δεδομένης της θέσης της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών και ειδική απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που την έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπη με γυναίκες που ζουν στη φτώχεια και πασχίζουν για την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή