Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές του Κορυδαλλού

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές του Κορυδαλλού

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά που κυμαίνονται από 32,3% έως 52,3% αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στα ειδικά εκλογικά τμήματα των φυλακών Κορυδαλλού. Το μεγαλύτερο ποσοστό (52,38%) καταγράφηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για το εκλογικό τμήμα με κωδικό 416493. Συγκέντρωσε συνολικά 44 ψήφους έναντι δεκατριών της Χρυσής Αυγής, δώδεκα της Νέας Δημοκρατίας και τριών της «Κοινωνίας Αξιών». Στο νοσοκομείο των φυλακών αντίστοιχα (πρόκειται για το εκλογικό τμήμα με κωδικό 416494) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 35,29% (έξι ψήφοι) έναντι 23,5% (τέσσερις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή και 17,6% (τρεις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία. Από μία ψήφο (ποσοστό 5,88%) πήραν η Ενωση Κεντρώων, το ΕΠΑΜ και οι Γέφυρες.

Στη γυναικεία πτέρυγα

Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό της στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού (εκλογικό τμήμα 416491) όπου κρατούνται υπόδικα μέλη και βουλευτές του κόμματος που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στην εν λόγω πτέρυγα πρώτο κόμμα με ποσοστό 31,8% αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τέταρτο το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών με ποσοστό 6,8%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκλογική διαδικασία δεν μετείχαν οι προφυλακισμένοι Αλ. Αβατάγγελος και Αντ. Κάντας, που κατηγορούνται για «μίζες»  σε  παλαιότερες  υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και  κρατούνται  στην  ίδια  πτέρυγα  των  φυλακών.

Διαφορετική είναι η εικόνα από εκλογικά αποτελέσματα στις φυλακές Αμφισσας και Μαλανδρίνου. Στο ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών Αμφισσας (κωδικός 350136) πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας 13 ψήφους, ήτοι ποσοστό 28,9%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 7 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 15,66% του συνόλου.

Παρόμοια είναι τα ευρήματα της κάλπης και στις φυλακές Μαλανδρίνου. Η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα με ποσοστό 31,75% (είκοσι ψήφους) έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ (δεκαοκτώ ψήφους), 17,46% του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (έντεκα ψήφους) και της Νέας Δημοκρατίας με μόλις 7,9% (πέντε ψήφους).

Τέλος, στις φυλακές Δομοκού, όπου πρόκειται να μεταφερθούν βαρυποινίτες από διάφορες φυλακές της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 58,8% αντί 17,65% που συγκέντρωσε το δεύτερο, η Χρυσή Αυγή. Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, αντίστοιχα, που βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο με αφορμή τον θάνατο από βασανιστήρια του Αλβανού έγκλειστου Ιλια Καρέλι, οι κρατούμενοι ανέδειξαν πρώτο κόμμα με ποσοστό 58,7% και 64 ψήφους τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 18,3% και 20 ψήφους και τρίτο κόμμα τη Χ.Α. με ποσοστό 5,5% και «μόλις» 6 ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή