Καινούργια πρόσωπα επέλεξαν οι δημότες

Καινούργια πρόσωπα επέλεξαν οι δημότες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταψηφίστηκαν σχεδόν τα δύο τρίτα των δημάρχων της χώρας, στους δήμους των οποίων οι κάλπες ανέδειξαν νέα πρόσωπα, απορρίπτοντας τους μέχρι πρότινος τοπικούς άρχοντες. Από τους 325 δήμους, μόλις οι περίπου 110 ανέδειξαν τους υφιστάμενους δημάρχους. Στους υπόλοιπους δήμους της χώρας, τη θέση του δημάρχου αναλαμβάνουν καινούργια πρόσωπα.

Στον Δήμο Καβάλας, εκτός από νέο πρόσωπο οι δημότες ανέδειξαν την πρώτη γυναίκα δήμαρχο της πόλης. Πρόκειται για τη Δήμητρα Τσανάκα, η οποία στον β΄ γύρο των εκλογών εξελέγη με 57,55%, έναντι 42,45% που έλαβε ο αντίπαλός της Κωνσταντίνος Σιμιτσής, καταλαμβάνοντας 20 από τις 25 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. Η κ. Τσανάκα είναι γιατρός και έχει στο ενεργητικό της την πρώτη προεδρία γυναίκας πανελλαδικά, στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας το 1998. Εχει διατελέσει επί τρεις θητείες δημοτική σύμβουλος Καβάλας (2002, 2006 και 2010), διατηρώντας τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας. Πολιτεύθηκε επίσης με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Από τους νεαρότερους δημάρχους της χώρας εξέλεξαν οι δημότες Μυκόνου, τον 32χρονο δικηγόρο Κωνσταντίνο Κουκά. Με διαφορά μόλις 221 ψήφων ο νεαρός δικηγόρος επικράτησε του Ανδρέα Φιορεντίνου. Στα κοινά εμπλέκεται εδώ και τέσσερα χρόνια από όταν αναδείχθηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο και είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

Με οριακή διαφορά, η οποία, ωστόσο, οδήγησε σε αλλαγή φρουράς, εξελέγη στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ο νέος δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, γνωστός και από τη συνδικαλιστική του δράση στον χώρο των πιλότων της παλαιάς Ολυμπιακής. Ο κ. Κωνσταντέλλος έλαβε 50,03% έναντι 49,97% των ψήφων που έλαβε ο αντίπαλός του Σπυράγγελος Πανάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή