To επιβλητικό Regal Princess έδεσε στον Πειραιά

To επιβλητικό Regal Princess έδεσε στον Πειραιά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω κάθε επισημότητας, το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε χθες το νεότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, το Regal Princess, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του κατά τον τρέχοντα μήνα, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του στα ναυπηγεία της Fincantieri στην Ιταλία. Το πλοίο έχει μήκος 330 μέτρα, πλήρωμα 1.350 ατόμων και ζυγίζει 142.714 τόνους, ενώ διαθέτει 18 καταστρώματα. Στις 1.780 καμπίνες του μπορούν να φιλοξενηθούν 3.560 επιβάτες. Το Regal Princess ανήκει στην εταιρεία Carnival, από τις μεγαλύτερες του κλάδου της κρουαζιέρας.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του δοκιμαστικό ταξίδι στις 16 Μαΐου, ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα, για να ξεκινήσει και επισήμως τη λειτουργία του, με αφετηρία το λιμάνι της Βενετίας στις 20 Μαΐου, προτού καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Χθες, ο πλοίαρχος Εντουαρντ Περίν έγινε δεκτός από στελέχη του ΟΛΠ, δείγμα της σημασίας που αποδίδεται στην επιλογή του Πειραιά ως ενός από τους πρώτους σταθμούς του νέου πλοίου. Το Regal Princess θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά και θα επιστρέψει στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου, όταν θα γίνει και απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας από τον ΟΛΠ.

Πάντως, χθες, κατέπλευσαν στον Πειραιά συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Πρώτο ήταν το Athena, ενώ ακολούθησαν τα κρουαζιερόπλοια Nieuw Amsterdam, Norwegian Spirit και Thomson Majesty. Μία ώρα αργότερα, στις 9 το πρωί, κατέπλευσε το Regal Princess, στις 10 π.μ. έφτασε το Golden Iris, ενώ λίγες ώρες αργότερα έφτασε και το κρουαζιερόπλοιο Belem. Τα παραπάνω πλοία σηματοδοτούν την εντατικοποίηση της κρουαζιέρας, καθώς πλέον έχουμε εισέλθει στη θερινή περίοδο, οπότε και κορυφώνονται οι αφίξεις. Ο Πειραιάς αναμένεται να επωφεληθεί από τη σχετική κίνηση, έχοντας μάλιστα αναβαθμίσει τις υποδομές του, τόσο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, όσο και μέσω της δημιουργίας του νέου σταθμού υποδοχής επιβατών, που άρχισε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή