Παπανδρέου υπέρ συνεργασιών με Αριστερά

Παπανδρέου υπέρ συνεργασιών με Αριστερά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρών» στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά και υπέρ κυβερνητικής συνεργασίας του χώρου με την Αριστερά, δήλωσε χθες από το Βερολίνο ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει κατά την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δήλωσε (Deutsche Welle): «Εχοντας μια πορεία μέσα σ’ αυτό τον χώρο, αγώνων και προσπαθειών, είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος». Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να στηρίζεται πάνω σε μια «δημοκρατική πλατφόρμα αλλαγών και συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν». Εάν τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, «να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο Μνημόνιο, λέγοντας ότι πιθανώς «να μη χρειαζόταν καν», εάν, όπως είπε, οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν επιδείξει το 2010 την «πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα» που επέδειξαν στα τέλη του 2012. Ερωτώμενος για τις Κάννες, επέμεινε ότι είχε ενημερώσει για το δημοψήφισμα όλους τους ηγέτες και επισήμανε πως «η Ιστορία θα γραφτεί κάποια στιγμή με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή