Στη Σούπερ Λίγκα ξανά η Κέρκυρα

Στη Σούπερ Λίγκα ξανά η Κέρκυρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις ένα χρόνο έλειψε η Κέρκυρα από τη Σούπερ Λίγκα, αφού από την επόμενη περίοδο ως… Κασσιόπη θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Νίκη Βόλου είναι το φαβορί για να την ακολουθήσει, ενώ Ολυμπιακός Βόλου και Χανιά θα διεκδικήσουν, στην τελευταία αγωνιστική στην Κρήτη, την τρίτη θέση που οδηγεί στη διαδικασία των μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη.

Οι «Φαίακες» επικράτησαν του Ηρακλή με 1-0 για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ και πανηγύρισαν μπροστά σε περίπου 2.000 φιλάθλους τους τη μαθηματική άνοδό τους. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 28΄ από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκόμες. Οι «κυανόλευκοι» από αυτό το λεπτό έπαιξαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπουκουβάλα.

Από κοντά ακολουθεί και η Νίκη Βόλου, η οποία στην τελευταία αγωνιστική χρειάζεται ένα βαθμό κόντρα στον αδιάφορο Ηρακλή στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Η Νίκη πήρε χθες μια σπουδαία νίκη στα Ψαχνά κόντρα στον τοπικό Ηρακλή (1-2) και ετοιμάζεται να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1965-66! Οι Βολιώτες προηγήθηκαν στο 47΄ με τον Τζιώρα, ισοφαρίστηκαν στο 66΄ από τον Ντελέκο και πήραν τη νίκη με τον Ρουμπί στο 71΄.

Πολλές πιθανότητες για προβιβασμό διαθέτει και ο συμπολίτης Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε το καθήκον του και επικράτησε εύκολα του Αιγινιακού με 2-0. Η ομάδα του Βόλου ετοιμάζεται για έναν τελικό την Κυριακή στα Χανιά, ενώ διαθέτει και κάποιες αμυδρές ελπίδες για απ’ ευθείας άνοδο. Στην Κρήτη, ο Ολυμπιακός θέλει ένα βαθμό για να βρεθεί στα μπαράζ όπου θα αντιμετωπίσει τη Skoda Ξάνθη και τρεις (σε συνδυασμό με ήττα της Νίκης από τον Ηρακλή) για να κλέψει το εισιτήριο από τη Νίκη. Τον χθεσινό αγώνα έκριναν τα γκολ του Γκούρμα στο 5΄ και στο 55΄.

Σε ρυθμούς τελικού μπαίνουν και τα Χανιά, που επικράτησαν με «σβηστές» μηχανές του Φωστήρα με 1-0. Οι Κρητικοί «λύγισαν» την αντίσταση του «φονέα των γιγάντων» στο 44΄, όταν ο Πάγκαλος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κονσταντίνοφ. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αχείμαστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή