ΧΟΡΟΣ

Η γιορτή του ελληνικού χορού στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού, το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, συμπληρώνει φέτος δεκατρία χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς και φιλοξενείται για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 9 μέχρι τις 29 Ιουνίου.

Οι Ελληνες χορογράφοι σε πείσμα των καιρών επιμένουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση, καλώντας όλους τους φίλους του χορού να ενημερωθούν για τη σύγχρονη χορογραφική δημιουργία στην Ελλάδα. Εξήντα ένας συνολικά  δημιουργοί-μέλη του  Σωματείου και ανεξάρτητοι χορογράφοι θα παρουσιάσουν σε τρεις εβδομάδες τα έργα τους στην κεντρική σκηνή, το γκαράζ και το black box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι οι Ιασις, Luna Park, Ηχόδραμα, Αθανασία Κανελλοπούλου, Yelp, Danceco, Δαγίπολη, Ακτίνα, Ελιξ-Εννιάμορφο, Ηρος Αγγελος/ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Footsteps, Μύια, Συν-κίνηση, Λάθος Κίνηση κ.ά.

Παράλληλα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων φιλοξενείται και στη Θεσσαλονίκη στο Θεάτρο Ανετον και στο Θέατρο Κήπου από τις 12 έως τις 29 Ιουνίου με ένα αφιέρωμα στη χορογράφο Αν Τερέζα ντε Κερσμέικερ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ