Θύμα παραβίασης το Spotify

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Spotify ανακοίνωσε πως εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τόσο στο σύστημά του όσο και σε εσωτερικά εταιρικά δεδομένα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η παραβίαση αφορά τα δεδομένα μόνον ενός χρήστη, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται το password, τα οικονομικά του στοιχεία ή στοιχεία πληρωμών του.

Η  υπηρεσία προσθέτει πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο χρήστη και ότι, με βάση τα ευρήματα, δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος για τα υπόλοιπα εγγεγραμμένα μέλη. Παρ’ όλα αυτά, τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει από συγκεκριμένους χρήστες να αλλάξουν το username και το password τους για να συνδεθούν.

Για επιπλέον ασφάλεια, έχει ήδη κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή για το λειτουργικό Android, για την οποία οι χρήστες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα, ενώ πολύ σύντομα θα αναβαθμισθεί και η εφαρμογή για τις «έξυπνες» συσκευές της Amazon. Όσον αφορά τους κατόχους συσκευών iOS και Windows Phone, η εταιρεία λέει πως δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον Oskar Stal, CTO του Spotify, ο οποίος προσθέτει πως έχουν ήδη γίνει κινήσεις ώστε να ενδυναμωθεί η ασφάλεια του συστήματος και η προστασία των δεδομένων των χρηστών. Μέσα στις επόμενες ημέρες, καταλήγει, θα ληφθούν ακόμη περισσότερα μέτρα «θωράκισης» της μουσικής υπηρεσίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή