Διάλογο με τις Βρυξέλλες επιθυμεί η Βουλγαρία για τον “South Stream”

Διάλογο με τις Βρυξέλλες επιθυμεί η Βουλγαρία για τον “South Stream”

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαφορές Σόφιας-Βρυξελλών για τον αγωγό φυσικού αερίου “South Stream” πρέπει να λύνονται με εποικοδομητικό διάλογο δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντραγκομίρ Στόινεφ, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσει μια διαδικασία εναντίον της Βουλγαρίας για το συγκεκριμένο αγωγό.

Η κ Σαντάλ Χιουζ- εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου για θέματα Εσωτερικής Αγοράς κοινοτικού Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, ανέφερε ότι ο λόγος για την έναρξη της διαδικασίας είναι η παράβαση κανόνων κατά την ανάθεση της κατασκευής, της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού στην ανάδοχο εταιρία “South Stream Bulgaria” ΑΕ.

Ο κ. Στόινεφ είπε ότι έχει καλέσει στη Σόφια εμπειρογνώμονες της Επιτροπής για συζήτηση όλων των θεμάτων του σχεδίου “South Stream”, για τα οποία έχουν προκύψει διαφορές απόψεων ανάμεσα στη Σόφια και στις Βρυξέλλες. «Εμείς πάντα είχαμε εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν και ελπίζω ο διάλογος αυτός να συνεχιστεί και στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να φτάσουμε στην καλύτερη λύση» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κρίστιαν Βιγκένιν και της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την υλοποίηση του σχεδίου “South Stream” που θα εγγυηθεί την ασφάλεια της τροφοδότησης της Ευρώπης με αέριο. Αυτό ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο για τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή