Ανοικτό από σήμερα το Λύκειο

Ανοικτό από σήμερα το Λύκειο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νέος αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί και επίσημα από σήμερα στις 8 το πρωί στην Αθήνα. Με έναν φύλακα ανά βάρδια, το Λύκειο του Αριστοτέλη που αποκάλυψε το 1996 η αρχαιολόγος Εφη Λυγκούρη είναι επισκέψιμο ώς τις 8 το βράδυ, δίπλα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, προσφέροντας στην πόλη 11 στρέμματα πρασίνου, λειτουργώντας παράλληλα ως δορυφόρος για τα γειτονικά μουσεία.

Με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα εισέρχεται στον χώρο από την οδό Ρηγίλλης για αρχή, εξαιτίας των εργασιών που πραγματοποιούνται στο ΒΧΜ, ενώ αργότερα θα ανοίξει όπως προβλέπει ο σχεδιασμός το φυλάκιο δίπλα στο μνημείο των πεσόντων του Λάζαρου Σώχου, στην οδό Βασ. Σοφίας.

Η Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία ανοίγει τον χώρο χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει προβλέψει (με χρήματα του έργου) την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων τα οποία θα δίνονται από τις επόμενες ημέρες στους επισκέπτες.

«Είμαι περίεργη να δω τις αντιδράσεις του κόσμου» λέει στην «Κ» η προϊσταμένη της Γ΄ ΕΠΚΑ κ. Ελένη Μπάνου, η οποία εδώ κι ένα χρόνο δέχεται τις ερωτήσεις των περαστικών για το πότε θα λειτουργήσει το Λύκειο. «Από τις συγκινητικές στιγμές ήταν η ερώτηση ενός γείτονα, ο οποίος μου είπε πως από επτά χρόνων περιμένει να αποδοθεί ο χώρος στην πόλη».

Το Λύκειο που διασώζει ελάχιστα κατάλοιπα ήταν από τα σπουδαιότερα γυμνάσια της αρχαίας Αθήνας, στο οποίο ο Αριστοτέλης ίδρυσε την Περιπατητική Σχολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή