Ηγέτες – Περικλής

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προχωρά στην έκδοση της σειράς βιβλίων με τίτλο «ΗΓΕΤΕΣ». Τα βιβλία έχουν ως θέμα ηγετικές μορφές που σφράγισαν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ιδέες και τους θεσμούς του τόπου μας από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Κάθε τόμος αναφέρεται στη ζωή και στο έργο μιας προσωπικότητας που άφησε στο διάβα της ανεξίτηλα ίχνη, απασχολεί τη σκέψη και την πράξη μας αιώνες και δεκαετίες και θα συνεχίσει αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια ακόμη.

Τα βιβλία έχουν πλούσια εικονογράφηση από σύγχρονες φωτογραφίες, πίνακες, γκραβούρες, εκθέματα μουσείων, χαρακτικά, γλυπτά, φωτογραφίες εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων κ.ά. Οι εικόνες εμπλουτίζουν το κείμενο και «ταξιδεύουν» τον αναγνώστη στην εποχή που περιγράφει κάθε τόμος.

Στην πλειονότητά τους τα κείμενα είναι πρωτότυπα και γράφτηκαν από γνωστούς καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων ή ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα υπόλοιπα αποτελούν μεταφράσεις ή επανεκδόσεις έργων που εξέδωσαν το Cambridge University Press, η Βουλή των Ελλήνων κ.ά.

Υπεύθυνος της σειράς είναι ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αυτή την Κυριακή ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή