Αυστηρή κριτική από το «Ποτάμι» και το ΚΚΕ

Αυστηρή κριτική από το «Ποτάμι» και το ΚΚΕ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική από το «Ποτάμι» και ειρωνικά σχόλια από τους Ανεξάρτητους Ελληνες προκάλεσε η ομιλία του Α. Σαμαρά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Ολα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πάντως, υποδέχτηκαν από αρνητικά έως πολύ επικριτικά τον ανασχηματισμό.

Επικριτικότερος όλων εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, που χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση «διορισμένη καθ’ υπόδειξιν της Γερμανίας». Από το Δίστομο, όπου βρέθηκε για την επέτειο των 70 χρόνων από τη σφαγή, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «ειρωνεία της Ιστορίας» να διορίζεται ανήμερα της επετείου «που οι Γερμανοί δολοφόνησαν 218 Ελληνες, μεταξύ αυτών 45 παιδιά, 20 βρέφη και εγκύους, μία κυβέρνηση καθ’ υπόδειξιν της Γερμανίας».

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ απαξίωσε την ομιλία του κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Οσα ακούστηκαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και στις τελετές παράδοσης – παραλαβής θυμίζουν το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, “Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε”».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκης επέκρινε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση απαρτίζεται από ακατάλληλα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Ο κ. Θεοδωράκης καυτηρίασε επίσης το μέγεθος του κυβερνητικού σχήματος λέγοντας: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά ζήτησε από το πολυπληθέστερο υπουργικό σχήμα των τελευταίων ετών ο πρωθυπουργός. Μόνο που για να αλλάξει αυτή η χώρα χρειαζόμαστε: Σχέδιο, σχέδιο, σχέδιο. Μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις. Βλέποντας όμως τους ανθρώπους που επέλεξαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος -και αν εξαιρέσουμε ελάχιστους- είναι φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι, ψήφοι, ψήφοι και οι καρέκλες, καρέκλες, καρέκλες».

Από το Δίστομο έκανε δηλώσεις για τη νέα κυβέρνηση και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα αλλάξει όσο η χώρα παραμένει στην Ε.Ε.: «Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική όμως δεν πρόκειται να αλλάξει στον βαθμό που μένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά της Ε.Ε. των μονοπωλίων, της εξουσίας τους. Και βεβαίως θα συνεχίζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, αν ο λαός μας δεν ορθώσει το ανάστημά του, να γυρίσει σε όλους αυτούς την πλάτη, να διεκδικήσει το δίκιο του, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Η ΔΗΜΑΡ δεν σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, είχε όμως υπογραμμίσει όταν έγινε ο ανασχηματισμός πως «αν το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμείνει δέσμιο των πολιτικών εμμονών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που σημάδεψαν και το προηγούμενο, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανασάνουν ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία», ενώ χαρακτηρίζει αναγκαία την «επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή