«Εφυγε» ο Κώστας Μουρούζης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «αλεπού των πάγκων» του μπάσκετ, ο Κώστας Μουρούζης, έκανε πολλά από τα αγαπημένα «τρικ» για να διατηρηθεί στη ζωή τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά χθες έχασε τον τελευταίο αγώνα της ζωής του, και με τον θάνατό του έκανε φτωχότερο το άθλημα που αγάπησε όσο τίποτε άλλο. Ο Κώστας Μουρούζης έδινε μάχη με τον καρκίνο και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση από το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί πριν από δύο μήνες, και δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο, σε ηλικία 80 ετών. Η καταξίωσή του στο ελληνικό μπάσκετ για την καριέρα του ως παίκτη, αλλά κυρίως γι’ αυτή ως προπονητή, ήταν καθολική και διαχρονική. Επιβεβαιώθηκε πλήρως και στις ανακοινώσεις αποχαιρετισμού που εξέδωσαν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, για την προσφορά του Κώστα Μουρούζη και στους δύο πάγκους.

Με τους «πράσινους», που είχαν τιμήσει τον εκλιπόντα στο ΟΑΚΑ το 2012, ο Μουρούζης είχε κατακτήσει 6 πρωταθλήματα και τους είχε καθοδηγήσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών (1972, 1973), καθώς και στα ημιτελικά του Κυπελλούχων (1969). Με τους «ερυθρόλευκους», ο Μουρούζης κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας (1977, 1978) και ένα πρωτάθλημα (1978), ενώ έφτασε στις έξι καλύτερες ομάδες του Πρωταθλητριών (1979). Ως προπονητής της ΑΕΚ την οδήγησε στον τελικό Κυπέλλου (1976), ενώ διατέλεσε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας (Ευρωμπάσκετ 1973) και ως παίκτης (έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών) είχε 24 συμμετοχές. Σε συλλογικό επίπεδο, έπαιξε στον Τρίτωνα και στην Τζίρα Μπολόνια για πέντε χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο και τα έξοδα θα καλυφθούν από την Πολιτεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή