Ρεβυθούσα: Αναβάθμιση του σταθμού φυσικού αερίου με χρηματοδότηση από ΕΤΕπ

Ρεβυθούσα: Αναβάθμιση του σταθμού φυσικού αερίου με χρηματοδότηση από ΕΤΕπ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση ύψους 40 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση της αναβάθμισης του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπογράφηκε χθες στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 156,25 εκατ. ευρώ και η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει τη χορήγηση δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τρεις πηγές: 35% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, 50% με δανειοδότηση από την ΕΤΕπ και 15% από τα ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ.

Η αναβάθμιση του Σταθμού συνεπάγεται την ενίσχυση του επιπέδου ασφαλείας τροφοδοσίας και τη βελτίωση της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και περιλαμβάνει:

– Την κατασκευή τρίτης δεξαμενής προσωρινής αποθήκευσης ΥΦΑ χωρητικότητας 95.000 m3. Ο αποθηκευτικός χώρος του σταθμού θα αυξηθεί κατά 73% (από 130.000 m3 στα 225.000 m3 ΥΦΑ).

– Την αύξηση κατά 40% του ρυθμού αεριοποίησης του σταθμού.

– Την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων που θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγαλύτερων πλοίων έως και 260.000 m3.

– Την αναβάθμιση του μετρητικού σταθμού στο Σημείο Εισόδου Αγία Τριάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή