Στελέχη της Δράσης οδεύουν στο «Ποτάμι»

Στελέχη της Δράσης οδεύουν στο «Ποτάμι»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μάλλον αναμενόμενο σύμμαχο βρίσκει το «Ποτάμι» ενόψει του συνεδρίου του. Η Κ.Ε. της Δράσης που συνεδρίασε το Σάββατο μπορεί μεν να μην προχώρησε σε αυτοδιάλυση, όπως πολλοί θα ανέμεναν, αλλά σημαίνοντα μέλη της προανήγγειλαν την αποχώρησή τους «φωτογραφίζοντας» τη μετεγγραφή τους στο «Ποτάμι».

Με πρώτη την ίδια την αντιπρόεδρο της Δράσης κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, που ήταν και η επικεφαλής του κοινού ευρωψηφοδελτίου με τη ΔΗΞΑΝ. Στην παρέμβασή της, αφού χαρακτήρισε τη νέα εκλογική συντριβή «μη περιστασιακή, αλλά επιβεβαιωτική ενός δομικού προβλήματος», τόνισε ότι «η Δράση έκλεισε ως πολιτικό κόμμα έναν κύκλο» και εξέφρασε την ελπίδα της τα μέλη της να μη διστάσουν το τόλμημα που επιθυμεί ένα μεγάλο μέρος πολιτών: να συγχρωτισθούν πολιτικά με όσους εκφράζουν τούτη την ώρα τον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να τους ενισχύσουν με τις φιλελεύθερες ιδέες τους. Και καθώς η ίδια διέβλεψε ότι ο πρόεδρος της Δράσης Θόδ. Σκυλακάκης δεν ήταν έτοιμος να εισηγηθεί κάτι ανάλογο, ανακοίνωσε την παραίτησή της από την αντιπροεδρία, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση να μετέχει στο συνέδριο του «Ποταμιού».

Κατά πληροφορίες, τη μάλλον αυτονόητη επιλογή της κ. Λυμπεράκη είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουν και άλλα μέλη της Κ.Ε., ακολουθώντας βέβαια τους ψηφοφόρους της Δράσης. Ως εκ τούτου, είναι πολιτικώς παράδοξο ότι ενώ και ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε πως το κόμμα δεν θα ξανακατέβει αυτόνομα σε εθνικές εκλογές, αποκλείοντας όμως και μια συνεργασία με τη Ν.Δ., προανήγγειλε χθες νέο συνέδριο της Δράσης για τον Σεπτέμβριο, υιοθετώντας το «πρότυπο» της ΔΗΜΑΡ…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή