Τράπεζα δεδομένων για όλα τα γλυπτά!

Τράπεζα δεδομένων για όλα τα γλυπτά!

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ. Γεμάτη αγάλματα και προτομές είναι η Αθήνα. Ισως να μην έχει όλα όσα θα μπορούσε, ίσως να μην είναι όλα έργα τέχνης ή να μη μπορούν να διατηρηθούν όλα σε καλή κατάσταση, αλλά τα γλυπτικά αυτά έργα, από μάρμαρο ή ορείχαλκο, συνθέτουν ένα χάρτη δημόσιας ιστορίας και καλλιτεχνίας, σαν ψηφίδες μιας αστικής διαδρομής.

Η πρωτοβουλία των atenistas να δημιουργήσουν μία ψηφιακή τράπεζα δεδομένων ολοκληρώθηκε και έχει ήδη παραδοθεί προς χρήση κάθε ενδιαφερομένου. Στο www.athenssculptures.com θα πλοηγηθείτε εύκολα σε δεκάδες γλυπτά. Κάθε φωτογραφία ανοίγει στην καρτέλα του γλυπτού με τη διεύθυνση και την ιστορική του ταυτότητα. Η ταξινόμηση των γλυπτών γίνεται ανά υλικό, ανά περιοχή και ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Οπως υπογραμμίζουν οι atenistas, «η προσπάθεια αποτελεί προϊόν ανιδιοτελούς συνδρομής πολιτών της Αθήνας (…) η όποια παρατήρηση επί του τολμήματος αλλά και συνδρομή για την επέκτασή του θα είναι ευπρόσδεκτη (email επικοινωνίας: atnagalma [email protected]).

Yπεύθυνη της πρωτοβουλίας αυτής (επιμέλεια – συντονισμός) είναι η Eλενα Γραμμένου και την ομάδα εργασίας αποτέλεσαν οι: Ιάσων Αμπατζόγλου, Γιάννης Αργυρός, Ευριπίδης Βαλιούτης, Κατερίνα Βουρβούλια, Ηλίας Γεωργουλέας, Eφη Δουβογιάννη, Μελέτης Ζαχαράκης, Δήμητρα Θεοδωρίδου, Eλση Καϊλή, Νίκος Καλλονιάτης, Χρήστος Κατσιώνης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Αθηνά Μπαλοπούλου, Σοφία Γ. Μπατσίλα, Μαρία Σουρτζή, Καλλιόπη – Κωνσταντίνα Τζούμα, Τζένη Τόλου, Στέλλα Φαλιάγκα, Ματίνα Φουντούλη, Κατερίνα Χατζηγεωργίου και Αντώνης Χατζηλάμπρος. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες καταχωρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή