Πόλος έλξης ο Καναδάς για τις επιχειρήσεις εξαιτίας της φορολόγησης

Πόλος έλξης ο Καναδάς για τις επιχειρήσεις εξαιτίας της φορολόγησης

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καναδάς είναι από τις φιλικότερες χώρες στη φορολόγηση επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, γεγονός που θα μπορούσε να έλξει νέες επενδύσεις.

Η έρευνα με τίτλο «Το επίκεντρο στη φορολογία» πραγματοποίησε συγκριτικές μελέτες σε χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου προσθέτοντας όλους τους φόρους σε μια επιχείρηση, από έμμεσους μέχρι άμεσους και συγκρίνοντάς τους με εκείνους των ΗΠΑ.

Ο Καναδάς ήρθε πρώτος σε φιλική φορολόγηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανά τον κόσμο, ενώ το Τορόντο, το Βανκούβερ και το Μόντρεαλ είναι οι κορυφαίες τρείς πόλεις στις φορολογικές διευκολύνσεις των επιχειρήσεων.

Πολλές εταιρείες θέλουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους από τις ΗΠΑ στον Καναδά, σε σημείο που το αμερικάνικο Κογκρέσο να επιδιώκει να νομοθετήσει σκληρότερες ρυθμίσεις για την μετακίνηση των αμερικάνικων εταιρειών στη βόρειο γείτονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή