Πρώην στέλεχος Χ.Α. «καίει» την οργάνωση

Πρώην στέλεχος Χ.Α. «καίει» την οργάνωση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τη ναζιστικού τύπου οργάνωση της Χ.Α. και την παράνομη δράση στελεχών της κατέθεσε στις ειδικές ανακρίτριες πρώην υποψήφιος βουλευτής, το όνομα του οποίου, για λόγους προστασίας του, δεν έγινε γνωστό. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, που διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος στη Βουλή, η ναζιστική ιδεολογία και ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν τα κυρίαρχα συστατικά της λειτουργίας της Χ.Α., ενώ η βία αποτελούσε τον πυλώνα της επιβολής της πολιτικής της. «Η βία», ανέφερε, που προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο αυτοβούλως, φοβούμενος για τη ζωή του, «ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών της Χ.Α.». Ειδικότερα, αναφερόμενος στην πολιτική κατά των μεταναστών, μίλησε για το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε στη Χ.Α. και τι γινόταν σε περιπτώσεις «λιντσαρίσματος» αλλοδαπών. «Οχι μόνον δεν θα υφιστάμεθα οποιαδήποτε συνέπεια, αλλά αντίθετα επιβραβευόμασταν. Εξάλλου οι επιθέσεις αυτές αποτελούσαν είδος παράσημου».

Ο μάρτυρας, που κατήγγειλε στις ανακρίτριες μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών μόλις αποφάσισε να απομακρυνθεί από το κόμμα, καταθέτοντας προς επίρρωσιν των λεγομένων του και το κινητό του για έλεγχο, αναφέρθηκε στον απόλυτο ρόλο του Ν. Μιχαλολιάκου, ενώ σε ερώτηση των ανακριτριών, τι πιστεύει για τις δηλώσεις του -και άλλων στελεχών της Χ.Α.- με τις οποίες καταδικάζουν κάθε μορφής βίας, απάντησε: «Θεωρώ αστείο ακόμα και να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Είναι εντελώς υποκριτικό».

Την ίδια στιγμή, ένας ακόμα βουλευτής της Χ.Α., ο Κ. Μπαρμπαρούσης που είχε κληθεί σε απολογία, πήρε προθεσμία για τις 25/6. Οι ανακρίσεις έχουν παγώσει λόγω του αιτήματος εξαίρεσης σε βάρος των ανακριτριών από τον κ. Μιχαλολιάκο και έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, οι προγραμματισμένες απολογίες δεν θα γίνουν. Για σήμερα έχει κληθεί σε απολογία ο Αντ. Γρέγος, που θα λάβει επίσης προθεσμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή