To «Διάζωμα» ζωντανεύει το αρχαίο θέατρο Ερέτριας

To «Διάζωμα» ζωντανεύει το αρχαίο θέατρο Ερέτριας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η Ερέτρια φιλοξενεί το «Διάζωμα» στις 21 και 22 Ιουνίου και συμβολικά περνάει σε νέα εποχή εξωστρέφειας. Ο Σταύρος Μπένος και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας και το μεγάλο αυτό έργο, που χρηματοδοτείται από ιδιωτικές χορηγίες, θα συνδεθεί, όπως κάνει πάντα το «Διάζωμα», με την τοπική κοινωνία, τον πολιτιστικό τουρισμό και την αναπτυξιακή προοπτική. Για τον σκοπό αυτό, το «Διάζωμα», που όχι τυχαία είναι το πιο αποτελεσματικό σωματείο πολιτών στη χώρα, θα εγκαινιάσει επίσημα στην Ερέτρια και τον νεοσύστατο θεσμό των Εταιρικών Μελών.

Η ιδέα του θεσμού, που αποσκοπεί στον διάλογο της επιχειρηματικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία, θα παρουσιαστεί την Κυριακή στο ξενοδοχείο Negroponte μέσα από μια ευρεία και ανοιχτή διαβούλευση για το περιεχόμενο του θεσμού των εταιρικών μελών και την ανάπτυξη ενός αυθεντικού χορηγικού κινήματος στη χώρα μας.

Την προηγουμένη (21/6), θα παρουσιαστεί η μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας από τους Νίκη Αποστόλου, Φωτεινή Μπέλλιου, Γιώργο Νίνο (αρχιτεκτονικά), Γιάννα Δογάνη, Αμερίμνη Γαλανού, Ηλέκτρα Κανέλλου (μελέτη συντήρησης) και Βασίλη Κασίμη, Νικόλα Παπαηλιού (στατικά). Μέσα στον χώρο του αρχαίου θεάτρου, σε μοναδική ατμόσφαιρα, θα δοθεί επίσης η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την Ολια Λαζαρίδου στον κεντρικό ρόλο. Η παράσταση αυτή θα είναι η εναρκτήρια μιας μεγάλης περιοδείας σε 30 αρχαία θέατρα έως και 27 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή