Βρετανικές απειλές για νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Μόσχα

Βρετανικές απειλές για νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Μόσχα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη αν χρειαστεί να επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Ο Χέιγκ έκανε τη δήλωση αυτή πριν από τη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πιθανότητα επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Μόσχα ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Παρασκευή, ενώ ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομόλογους του το ειρηνευτικό σχέδιο του Πέτρο Ποροσένκο για την ανατολική Ουκρανία.

«Ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει καθόλου ότι στην ΕΕ είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αυτά τα μέτρα. Έχει προηγηθεί πολλή δουλειά για την προετοιμασία εκτεταμένων κυρώσεων στη Ρωσία», είπε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους.

Ο Χέιγκ δήλωσε ότι οι 28 χώρες-μέλη προφανώς θα θελήσουν να δουν πως ανταποκρίνεται η Μόσχα στο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας και στη μονομερή κατάπαυση του πυρός προτού λάβουν τις όποιες αποφάσεις.

«Αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή. Νομίζω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μία εικόνα του πως ανταποκρίνεται η Ρωσία στο ειρηνευτικό σχέδιο», είπε ο ίδιος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή