Οι Ισπανοί μεταμορφώνονται σε δέντρα για μία μέρα

Οι Ισπανοί μεταμορφώνονται σε δέντρα για μία μέρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μύθος των ανδρών με τα βρύα στην Ισπανία μας ταξιδεύει στο 1397, τηρώντας μια παράδοση με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον. Οι λάτρεις των αστικών μύθων, των παραμυθιών και των παραδόσεων σαγηνεύονται από τις εικόνες του χωριού Μπεχάρ της Ισπανίας, στις οποίες ζωντανεύει ο μύθος που αναφέρεται στην ανακατάλυψη του τόπου τους.

Ο χριστιανοί της περιοχής, σύμφωνα με την παράδοση ανακατέλαβαν την πόλη τους, πραγματοποιώντας εισβολή μέσα στην νύχτα και καμουφλαρισμένοι με βρύα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να επιτεθούν στους μουσουλμάνους φύλακες και να απελευθερώσουν τον τόπο τους.

Προς τιμήν της παράδοσης, κάθε χρόνο οι άνδρες του χωριού Μπεχάρ καλύπτουν τα σώματά τους με βρύα στα πλαίσια της θρησκευτικής τελετής Corpus Christi ( Το σώμα του Χριστού), συμβολοποιώντας ίσως την αναγέννηση. Κατά την διάρκεια της τελετής οι καθολικοί γιορτάζουν τη μετατροπή του σώματος και του αίματος του Χριστού σε ψωμί και κρασί που οι πιστοί λαμβάνουν στη Θεία Κοινωνία.

Η γιορτή, ωστόσο, δεν περιορίζεται στο εν λόγω χωριό. Οι κάτοικοι της Zαχάρα ντε λα Σέρα «ντύνουν» τα σπίτια και τους δρόμους του χωριού τους με φύλλα, δέντρα, λουλούδια και γρασίδι, μετατρέποντας το σε ένα μεγάλο δάσος.

Επιμέλεια: Εύα Τομαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή