Ο Gus G. από την Καλαμαριά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν τον άκουσε ο Οζι Οζμπορν, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, του είπε το λακωνικό «φίλε, είσαι γαμώ». Και κάπως έτσι, ο Gus G., κατά κόσμον Κώστας Καραμητρούδης, μπαίνει κάθε βδομάδα σχεδόν στο προσωπικό λίαρ τζετ του Οζι, ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο και κάνει το κοινό να ουρλιάζει από ενθουσιασμό.

Ο βασικός κιθαρίστας του Οζι Οζμπορν, στους κύκλους της χέβι μέταλ μουσικής, θεωρείται σπουδαίο κεφάλαιο. Για τα εκατομμύρια κόσμου που ακούν αυτή τη μουσική είναι κάτι σαν ημίθεος. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι ο 34χρονος με τα μακριά μαλλιά που λιώνει την κιθάρα πάνω στη σκηνή, είναι από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και το life story του είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τα κιθαριστικά του ριφ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και πιτσιρικάς είχε τρέλα με τους Iron Maiden, τους Deep Purple και τους Black Sabbath του Οζι Οζμπορν. Ξεκίνησε σπουδές μουσικής στο Σύγχρονο Ωδείο της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα με τους φίλους του έφτιαξε ένα γκρουπάκι και έπαιζαν διασκευές γνωστών τραγουδιών στην «Κλειώ», το πρώτο τότε καφέ-μπαρ καράβι της πόλης που έκανε τον γύρο του Θερμαϊκού. Εκεί, σ’ ένα απ’ αυτά τα περίεργα γυρίσματα της τύχης, τον άκουσαν κάποιοι καθηγητές από το περίφημο μουσικό κολέγιο του Μπέρκλεϊ στη Βοστώνη και το επόμενο καλοκαίρι τον προσκάλεσαν να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο. Δεν άργησε να έρθει η πρόσκληση και για κανονική φοίτηση, αλλά οι ακαδημαϊκές σπουδές δεν ήταν ό,τι ακριβώς φανταζόταν ο Κώστας Καραμητρούδης, και σε δύο εβδομάδες τα παράτησε. Επεσε με τα μούτρα στη χέβι μέταλ σκηνή, πέρασε από διάφορα γκρουπ, έφτιαξε το δικό του συγκρότημα, και η σκληρή εξάσκηση σε συνδυασμό με το ταλέντο τον έφεραν μια μέρα στο ίδιο δωμάτιο με τον Οζι Οζμπορν, για μια οντισιόν που άλλαξε τη ζωή του. Σήμερα, το βράδυ, σ’ ένα κενό μεταξύ των εμφανίσεών του στη Βουλγαρία και τη Σεούλ, ο Gus G. δέχτηκε αφιλοκερδώς να πάρει μέρος στη μεγάλη συναυλία που οργανώνουν το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή