Ξεκινάει καταγραφή για τις σχολάζουσες κληρονομιές

Ξεκινάει καταγραφή για τις σχολάζουσες κληρονομιές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 11 Αυγούστου καλεί το υπουργείο Οικονομικών τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα στοιχεία που διαθέτουν για την κατάρτιση δύο μητρώων σχετικών με τις κοινωφελείς περιουσίες και τις σχολάζουσες κληρονομιές.

Οπως προβλέπεται από σχετικό νόμο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό μητρώο κοινωφελών περιουσιών (Μητρώο Εθνικών Κληροδοτημάτων) και ένα δεύτερο πανελλαδικό μητρώο σχολαζουσών κληρονομιών, με στόχο την καταγραφή σε ολόκληρη την επικράτεια του συνόλου των περιουσιών που καταλείπονται στο Δημόσιο ή για κοινωφελείς σκοπούς και των σχολαζουσών κληρονομιών καθώς και τη διευκόλυνση της εποπτείας και ελέγχου των περιουσιών αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο καλεί τους διοικητές και διαχειριστές (εκκαθαριστές, εκτελεστές, Ιεροί Ναοί, σύλλογοι, σωματεία, ΟΤΑ κ.λπ.) κοινωφελών περιουσιών και τους κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών, μετά την αναγγελία των εν λόγω περιουσιών, να υποβάλουν -όπως είναι υποχρεωμένοι βάσει του νόμου- τα απαιτούμενα στοιχεία για τη κατάρτιση των φακέλων των παραπάνω μητρώων έως τις 11 Αυγούστου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί πρόστιμο στους υπόχρεους μέχρι 10.000 ευρώ. Οπως διευκρινίζει το υπουργείο, για την ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων η αναγγελία θα γίνει με τη συμπλήρωση του αντίστοιχου κατά περίπτωση ψηφιακού αρχείου, την αντιγραφή αυτού και των συνημμένων σαρωμένων εγγράφων ή διαγραμμάτων σε ένα αποθηκευτικό μέσο (cd ή dvd) και την υποβολή του τελευταίου ταχυδρομικά στην αρμόδια αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή