Το κινητό του υπουργού Παιδείας

Το κινητό του υπουργού Παιδείας

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ​​ήπως θα έπρεπε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος να εκδώσει μια ανακοίνωση δημοσιοποιώντας τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου; Το ρωτάμε διότι όπως δήλωσε ο ίδιος χαράσσει πολιτική αναλόγως των μηνυμάτων που δέχεται. «Είχα καταιγισμό μηνυμάτων στο κινητό μου τηλέφωνο για την Tράπεζα Θεμάτων, πριν καν αναλάβουμε το υπουργείο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 (16.6.2014).

Δημοσιοποιώντας τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου θα επιτύχει δύο πράγματα. Πρώτον, θα διευρύνει το δείγμα του ιδιότυπου δημοψηφίσματος που κάνει διά της συσκευής του, πριν διαλύσει κάτι. Ετσι οι αποφάσεις του θα είναι ακόμη πιο «φιλολαϊκές», κάτι που έχει μεγάλη σημασία για τον υπουργό. Με 10.000 SMS, για παράδειγμα, μπορεί να κάνει πράξη την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ. Δεν θα βρεθούν 10.000 γονείς που θα στείλουν ένα μήνυμα του στυλ «Ανδρέα, το παιδί μου δεν προλαβαίνει το χρονοδιάγραμμα μελέτης και γι’ αυτό σε παρακαλώ να καταργήσεις τις εξετάσεις, ή έστω να τις μεταθέσεις δύο μήνες αργότερα»; Δεν είναι σενάριο πολιτικής φαντασίας. Το έκανε με τις προθεσμίες για τη συμμετοχή μαθητών στις εξετάσεις για τα πειραματικά σχολεία. Ο λαϊκισμός να ’ναι καλά και από προθεσμίες να φάνε και οι ψηφοφόροι.

Δεύτερον, θα σταματήσει η κριτική διάφορων κακόπιστων που λένε ότι ασκεί πολιτική για τους πολιτικούς πελάτες και την παρεούλα του. Διότι -κακά τα ψέματα!- ποιοι μπορεί να έχουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ενός υπουργού και να του στέλνουν μηνύματα; Ατομα του στενού οικογενειακού του κύκλου, δημοσιογράφοι, κάποιοι φίλοι εκλεκτοί και μεγαλοπελάτες (δηλαδή κομματάρχες) της Β΄ Αθηνών. Δεν είναι κρίμα να σκιασθεί το «φιλολαϊκό προφίλ» του κ. Λοβέρδου από το γεγονός ότι μια ελίτ φίλων και κομματαρχών διαλύει ό,τι απέμεινε όρθιο στην Παιδεία; Αν είναι να τα διαλύσει όλα, ας το κάνει με «λαϊκή, διά των SMS, εντολή».

Είναι πολλοί εκείνοι που εξηγούν τις παθογένειες της χώρας διά του γεγονότος ότι οι πολιτικοί ζουν στον κόσμο τους. Οι οπαδοί πρωθυπουργών, υπουργών και λοιπών πολιτικών στελεχών δικαιολογούν τα ινδάλματά τους με την απόφανση «έχουν κακούς συμβούλους» (και ίσως τώρα πρέπει να προσθέσουμε ότι έχουν κακά κινητά που χάνουν SMS). Το πρώτο που πρέπει να πιστώσουμε, λοιπόν, στον νέο υπουργό Παιδείας είναι πως επαληθεύει δημοσίως αυτό που μέχρι σήμερα ήταν θρύλος. Διότι κατ’ ουσίαν αυτό που μας είπε ο κ. Λοβέρδος είναι ότι νομοθετεί στο πόδι, αναλόγως των SMS που λαμβάνει. Δεν πρόλαβε να καθίσει στον υπουργικό του θώκο και πριν ρωτήσει, συσκεφθεί, διαβάσει τις διεθνείς μελέτες (που δείχνουν ότι έχουμε τις λιγότερες ημέρες διδασκαλίας στον ΟΟΣΑ και τους Ελληνες μαθητές να πατώνουν στα τεστ PISA) αποφάσισε να συρρικνώσει το ήδη περιορισμένο εκπαιδευτικό έτος επειδή «είχα καταιγισμό μηνυμάτων στο κινητό». Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε: ή να δώσει το κινητό του στον λαό, ή τέλος πάντων να του το πάρει κάποιος από τα χέρια.

Δεύτερον, επαλήθευσε τους διαχρονικούς στίχους του κ. Διονύση Σαββόπουλου που έλεγε για «την Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει» και στην οποία «φτιάχνουν οι Ελληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες». Τώρα, αν αυτά τα κυκλώματα είναι ψηφιακά 3G ή 4G, ακόμη καλύτερα. Εκσυγχρονισμός, βρε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή