Προφυλακιστέος ο βουλευτής Χ.Α. Αρτ. Ματθαιόπουλος

Προφυλακιστέος ο βουλευτής Χ.Α. Αρτ. Ματθαιόπουλος

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελευταία φάση εισέρχεται η ανάκριση για εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής καθώς σήμερα αναμένεται να παραλάβουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και υπόδικοι, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, με κατηγορίες που σχετίζονται με παραβάσεις του νόμου περί κατοχής όπλων.

Οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για τη Χ.Α. σε ομοφωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο έκριναν χθες προφυλακιστέο τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που ήταν ο τελευταίος από την ομάδα των βουλευτών του κόμματος που απολογήθηκε με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η προσωρινή του κράτηση, ως υπόπτου για τέλεση νέων αδικημάτων, στηρίχθηκε κατά πληροφορίες στην παραδοχή ότι ο Ματθαιόπουλος δεν είναι ένας απλός βουλευτής της Χ.A., αλλά μετέχει στον ηγετικό πυρήνα που αποφασίζει και όλες τις έκνομες δραστηριότητες της οργάνωσης και πέραν της ευθύνης που του αποδίδεται για έγκριση παράνομων δράσεων θεωρείται ύποπτος να διαπράξει νέα αδικήματα. Ο Ματθαιόπουλος μετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή της Χ.Α., ενώ είναι από εκείνους που περιστοιχίζουν τη σκληρή ομάδα με επικεφαλής τον Ν. Μιχαλολιάκο.

«Πολιτική δίωξη»

Ο ίδιος ο βουλευτής αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των ανακριτριών και του εισαγγελέα καταθέτοντας περιεκτικό υπόμνημα, όπου ευθέως ομιλεί περί «πολιτικής δίωξης» και δεν αποδέχεται ότι μετείχε σε εγκληματικές πράξεις.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες αποστέλλουν σήμερα κλήσεις στους Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παπά και Ιω. Λαγό που είναι προσωρινά κρατούμενοι για συμπληρωματική απολογία μέσα στον Ιούλιο για παράνομη κατοχή όπλων και παράνομη κατοχή αρχείου, μετά την απόφαση της Βουλής που προχώρησε σε άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Επίσης κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες, αποστέλλονται στους Ηλία Κασιδιάρη και Νικόλαο Μίχο (και οι δύο έξω με περιοριστικούς όρους) για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Οι απολογίες των τριών προφυλακισμένων αναμένεται να οριστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα προκειμένου να μεταχθούν από τις φυλακές στο ανακριτικό γραφείο, ενώ για άλλη μέρα καλούνται οι Κασιδιάρης και Μίχος. Με τις απολογίες αυτές η ανάκριση για τη Χρυσή Αυγή ολοκληρώνεται και δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δίκη των εμπλεκόμενων βουλευτών και στελεχών της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή