Μπροστά σε σύμβουλο του πρωθυπουργού η επίθεση στον Νίκο Μαραντζίδη

Μπροστά σε σύμβουλο του πρωθυπουργού η επίθεση στον Νίκο Μαραντζίδη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη άνανδρη επίθεση με θύτες τρεις νεαρούς «υπερασπιστές της Αριστεράς», όπως αυτοπροσδιορίσθηκαν, και θύμα τον αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη συνέβη χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Παρών ήταν και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Μιχάλης Πεγκλής, στον οποίο απευθύνθηκαν αρχικά οι άγνωστοι νεαροί.

Ο κ. Μαραντζίδης βρισκόταν σε γνωστό καφέ, όταν ομάδα δέκα νεαρών πλησίασαν την παρέα του και απευθύνθηκαν αρχικά στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, ρωτώντας τον αν είναι "ο Μαραντζίδης που γράφει εναντίον της Αριστεράς". Πριν ο κ. Πεκγλής προλάβει να αντιδράσει, επενέβη ο κ. Μαραντζίδης, ο οποίος δήλωσε την ταυτότητά του και πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσουν οποιαδήποτε διαφωνία τους με τις απόψεις του. Αμέσως οι τρείς απο τους δέκα νεαρούς τον πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις και ο πλέον εύσωμος από τους τρεις, του επετέθη απρόκλητα και του κατάφερε μια γροθιά στο κεφάλι. Οι οι άλλοι δύο άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι και στο σώμα, όταν ο καθηγητής έπεσε στο δάπεδο, ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας φυλούσαν "τσίλιες".

Το επεισόδιο έληξε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με τους νεαρούς να διαφεύγουν τρέχοντας, ικανοποιημένοι από το «κατόρθωμά» τους, προς άγνωστη κατεύθυνση και τον κ. Μαραντζίδη να μεταβαίνει με κακώσεις στο νοσοκομείο. Ο ίδιος διαβεβαίωνε τους φίλους του ότι είναι καλά και εκείνοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία.

Καταδίκη της επίθεσης από τα πολιτικά κόμματα

Με έντονο τρόπο καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα, την επίθεση κατά του καθηγητή Ν. Μαραντζίδη.

«Οι πρακτικές βίας πηγάζουν από τα άκρα και δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Αναμένουμε την καταδίκη τέτοιων φαινομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδαιτυμόνες του, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την καταδίκη μας για τη βίαιη επίθεση που δέθηκε ο καθηγητής Ν. Μαραντζίδης» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη «βίαιη επίθεση» κατά του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη καταδικάζει «απερίφραστα» το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι αυτή «δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας». Στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «οποιαδήποτε χρήση ή απειλή χρήσης βίας, ανεξαρτήτως των δήθεν ιδεολογικών προσχημάτων της, συντελεί στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του καθηγητή «από ομάδα τραμπούκων, που καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν με την Αριστερά» και τονίζει: «Η βία δεν έχει πρόσημο. Είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Τέλος, το ΚΚΕ με σχόλιό του για την επίθεση κατά του καθηγητή κάνει λόγο για «ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή