Εφθασαν τους 45 οι νεκροί στο πλοίο

Εφθασαν τους 45 οι νεκροί στο πλοίο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Στους 45 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου της Κυριακής στα νότια της Σικελίας, ενώ υπάρχουν ακόμη 70 αγνοούμενοι. Το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες μετέφερε φορτίο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπουν οι προδιαγραφές του, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο το ναυάγιο. Οι 45 νεκροί βρίσκονταν στο αμπάρι του πλεουμένου, εκεί όπου συνήθως φυλάσσεται η ψαριά. Οι επιβάτες που είχαν πληρώσει μεγαλύτερο ποσό στους δουλεμπόρους για να εξασφαλίσουν μία «θέση» στον εξωτερικό χώρο της βάρκας δεν επέτρεψαν στους υπόλοιπους να βγουν από το αμπάρι, υπό τον φόβο της ανατροπής του σκάφους. Το αποτέλεσμα της άρνησης αυτής ήταν η δραματική μείωση του οξυγόνου στο αμπάρι και εντέλει ο θάνατος των 45 ανθρώπων από ασφυξία.

Στο αλιευτικό που είχε σαλπάρει από τη Λιβύη με προορισμό τις ακτές της Νοτίου Ιταλίας βρίσκονταν συνολικά 600 μετανάστες, αν και η χωρητικότητά του δεν θα μπορούσε να υπερβεί τα 300 άτομα. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, οι νεκροί προέρχονταν από χώρες της κεντρικής Αφρικής.

Υπό το φως άλλης μίας τραγωδίας στα ανοιχτά της Μεσογείου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε την Τετάρτη στην ανάγκη ουσιαστικής κοινής αντιμετώπισης του θέματος της μετανάστευσης από όλες τις χώρες της Ε.Ε., στην ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, όπου και έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές τις ιταλικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή