Ειρηνική η πορεία στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ειρηνική η πορεία στη Ν. Φιλαδέλφεια

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών από τον σταθμό των Ανω Πατησίων στην πλατεία Πατριάρχου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην πορεία συμμετείχε και μικρός αριθμός κατοίκων της περιοχής. Περίπου 800 διαδηλωτές αντιτάχθηκαν στην παραχώρηση μικρού κομματιού του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να κατασκευασθεί το γήπεδο της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως είναι αντίθετοι στην ψήφιση του ρυθμιστικού σχεδίου, καθώς με αυτήν θα υπάρξει «καταστροφή της πόλης και του Αλσους». Αξίζει να σημειωθεί πως μερικοί εκ των διαδηλωτών είτε είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους είτε φορούσαν κράνη.

Σχεδόν 300 μέτρα από τους αντιεξουσιαστές, συγκεντρώθηκαν και περίπου 800 φίλοι της ΑΕΚ. Φώναξαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομική παρουσία ήταν εντονότατη και οκτώ κλούβες δημιούργησαν «νεκρή ζώνη». Την έντονη παρουσία της Αστυνομίας είχε ζητήσει ο εκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αρης Βασιλόπουλος, ενώ όλες οι παρατάξεις του δήμου συνυπέγραψαν επιστολή στην οποία καταδίκασαν κάθε μορφή βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή