Στη Γερμανία το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά

Στη Γερμανία το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία είναι η ομάδα που εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, μετά τη νίκη της επί της Γαλλίας με 1-0 στο «Μαρακανά», το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Ματς Χούμελς πέτυχε στο 12’ το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, που στο δεύτερο μέρος πιέστηκε αρκετά, ενώ σώθηκε από επέμβαση του Νόιερ σε σουτ του Μπενζεμά στην εκπνοή.

Αντίπαλος των «πάντσερ» στα ημιτελικά, θα είναι μια εκ των Βραζιλίας ή Κολομβίας, που αναμετρώνται στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Αν και οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, με τον Μπενζεμά να φτάνει κοντά στο γκολ με συρτό σουτ στο 7’, η Γερμανία ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα.

«Δράστης» ο Ματς Χούμελς, ο οποίος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρόος, νίκησε στον αέρα την γαλλική άμυνα και κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στα «πάντσερ», που κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο η Γαλλία παρουσιάστηκε πιο απειλητική μέχρι την ανάπαυλα, με αποκορύφωμα την μεγάλη διπλή ευκαιρία του 34ου λεπτού. Μετά από σέντρα του Γκριζμάν, ο Νόιερ απέκρουσε σε πρώτη φάση το σουτ του Βαλμπουενά και στην επαναφορά, ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, με την γερμανική άμυνα να παραχωρεί κόρνερ.

Η υποχρέωση της Γαλλίας να παίξει πιο επιθετικά στην επανάληψη οδήγησε σε πιο ανοιχτό παιχνίδι, αν και, παρά τον καλό ρυθμό, οι κλασικές ευκαιρίες ήταν μετρημένες. Πρώτη, αυτή του Αντρέ Σίρλε στο 82’ με τον Γιορίς να αποκρούει, ενώ την ισοφάριση «άγγιξαν» οι Γάλλοι στις καθυστερήσεις, όταν ο Νόιερ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπενζεμά. 

Γερμανία (Γ.Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83’ Γκέτσε), Κεντίρα, Κρόος (90’ Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69’ Σίρλε)

Γαλλία (Ντ.Ντεσάμπ): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακό (71’ Κοσιελνί), Βαράν, Ματουϊντί, Βαλμπουενά (85’ Ζιρού), Καμπάιγ (73’ Ρεμί), Πογκμπά, Μπενζεμά, Γκριζμάν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή