Φωτο-ποδηλατο-σαφάρι

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να είναι μόνο η οικογένειά σου, μπορεί να είναι μεγαλύτερη παρέα. Στο ποδηλατικό σαφάρι που θα οργανώσετε, χρειάζεται μόνο να έχετε διάθεση για εξερεύνηση και δράση.

 

Θα χρειαστείς:

• το ποδήλατό σου και φωτογραφική μηχανή.

• στο σακίδιό σου θα βάλεις ακόμη: φακό, κιάλια, μια μικρή σακούλα ή τσαντάκι για τα πολύτιμα «ευρήματα» της φύσης, παγούρι με νερό, αντηλιακή κρέμα και αλοιφή για τα τσιμπήματα.

• απαραίτητα αξεσουάρ: κράνος, ειδικά προστατευτικά για τα γόνατα και τους αγκώνες και η καλή διάθεση!

H εξόρμηση

Οποιαδήποτε περιοχή προσφέρεται για το ποδηλατικό σαφάρι που θα οργανώσεις με την οικογένεια ή τους φίλους σου. Ορίστε έναν αρχηγό, ο οποίος θα αναθέσει στα μέλη της ομάδας «αποστολές» – να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τη χλωρίδα ή την πανίδα της περιοχής. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται αν προστεθούν ερωτήσεις γνώσεων ή γρίφοι. Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που θα καταφέρει να συλλέξει τα περισσότερα στοιχεία στο λιγότερο χρόνο. Νικήτρια όμως ουσιαστικά είναι ολόκληρη η παρέα, αφού όλοι κερδίζουν την ανάμνηση μιας υπέροχης ποδηλατάδας στη φύση.

 

Την ιδέα μοιράστηκαν μαζί μας τα στελέχη της Nature Camp ΕΥ ΖΗΝ. Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΥ ΖΗΝ Journeys S.A., Φλέμινγκ 14, Μαρούσι, τηλ. 210-6754300, www.ezj.gr

Φωτο-ποδηλατο-σαφάρι-1

Mερικές ακόμα ιδέες για να εμπλουτίσεις το φωτο-ποδηλατο-σαφάρι σου:

• Ένας χάρτης της περιοχής, με συγκεκριμένες διαδρομές ή μονοπάτια, θα διευκολύνει την ποδηλατάδα σου.

• Μάθε για τα βουνά της περιοχής. Φωτογράφισέ τα, σημείωσε τα ονόματά τους και το υψόμετρο. Διηγήσου στην υπόλοιπη παρέα μία φανταστική ιστορία γι’ αυτά.

• Υπάρχουν πετρώματα στη διαδρομή σου; Φωτογράφισέ τα και μάθε τις ονομασίες τους.

• Αν βρίσκεσαι κοντά σε παραλία, συγκέντρωσε κοχύλια και βότσαλα ως «τρόπαια». Μήπως υπάρχει κάποια σπηλιά κοντά; Μαζί με την υπόλοιπη παρέα πλησίασε με το ποδήλατο, βγάλε φωτογραφίες και αναζήτησε πληροφορίες για τυχόν μύθους ή παραδόσεις που σχετίζονται με αυτή.

• Φωτογράφισε τα άγρια φυτά που θα συναντήσεις και προσπάθησε να μάθεις τις ονομασίες τους, πού φυτρώνουν, ποια εποχή του χρόνου, αν έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Συγκέντρωσε λίγα φύλλα για να τα κολλήσεις δίπλα στη φωτογραφία τους.

• «Πεύκο», «βελανιδιά», «καρυδιά» ή «πόα»; Δείξε τις φωτογραφίες διάφορων δέντρων στους φίλους σου και κάνε τους τεστ γνώσεων.

• Αναζήτησε ζώα της περιοχής και φωτογράφισέ τα. Πώς τα λένε; Με τι τρέφονται; Μήπως κινδυνεύουν; Πού φτιάχνουν τη φωλιά τους; Μην περιμένεις να δεις… λιοντάρια! Θεώρησε πετυχημένη την αποστολή σου αν καταφέρεις να φωτογραφίσεις κάμπια, σαλιγκάρι, σκαντζόχοιρο, πεταλούδα, μελίγκρα.

• Φωτογράφισε τα πουλιά που θα συναντήσεις: κότσυφα, σπουργίτι, δρυοκολάπτη, γλάρο.

Πηγές: «Ο τόπος μου», εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», «Δάσος», εκδόσεις «Άγκυρα»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή