‘Τhe Fashion World of Jean Paul Gaultier From the Sidewalk to the Catwalk’

‘Τhe Fashion World of Jean Paul Gaultier From the Sidewalk to the Catwalk’

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους τύχει να επισκεφτούν το Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι αξίζει να δουν την πολυσυζητημένη έκθεση του Jean Paul Gaultier, ‘Τhe Fashion World of Jean Paul Gaultier From the Sidewalk to the Catwalk’. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του πολιτισμικού κέντρου Barbican Centre, στην καρδιά του Λονδίνου, παρουσιάζει τη δουλειά του σχεδιαστή με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Αξέχαστα κομμάτια παρουσιάζονται με διαδραστικό, όπως κούκλες που μιλούν και τραγουδούν φορώντας εντυπωσιακά ρούχα, κάποια από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Φυσικά δεν λείπει και η φιγούρα του ίδιου του Gaultier, ο οποίος καλωσορίζει θερμά τους επισκέπτες φορώντας μια από τις κίλτ του.  Η έκθεση δεν αφορά μόνο τους λάτρεις της μόδας, αλλά άτομα κάθε ηλικίας, καθώς παρουσιάζει διαφορετικά στάδια της καριέρας του Gaultier που θα λατρέψουν οι φανατικοί των cult culture ταινιών (βλέπε 5ο Στοιχείο).

Δεδομένου ότι ο σχεδιαστής έχει αφήσει το στίγμα του στη μουσική βιομηχανία, με σχέδια φορεμένα από τη Madonna και τον Boy George μέχρι τον Bryan Adams και την Grace Jones, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά θρυλικές δημιουργίες που ταυτίστηκαν με τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών.  Παράλληλα αναδεικνύονται με χιούμορ αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αλλά και αισθητικής του σχεδιαστή. Αξέχαστο θα μείνει το αρκουδάκι του, η Νανά, στην οποία οφείλεται και το πρώτο του σχέδιο που εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχέδιά του, τους μυτερούς στηθόδεσμους. Η ταυτότητα και οι ιδεολογίες του σχεδιαστή παίζουν σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση, αφού σε κάνουν να αγαπήσεις τα ρούχα ακόμα περισσότερο. Εάν επισκεφτείς την έκθεση, μην παραλείψεις να περιηγηθείς και στο υπόλοιπο κτίριο, το οποίο καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο γεμάτο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

 

Γράφει η Μελισσάνθη Σπέη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή